Nytt piratdåd kallas ”incident”.

M/S Rachel Corrie har bordats av israelisk militär   och förs nu under tvång in till Ashod.

The 1,200 tonne cargo ship was boarded about 16 nautical miles (30km) off the Israeli coast(BBC News)

Last som finns på Israels svarta lista tas bort och resten tänker israelerna föra in landvägen till Gaza. Det betyder att cement inte når fram och utan cement försvåras återuppbyggnaden av de hus och fabriker som israeliska bomber massakerade  under angreppet på Gaza  då 1400 mäniskor dödades .

Israel kallar tvångsövertagandet av Rachel Corrie för en ”incident” och vägrar att benämna skeppet med dess rätta namn RACHEL CORRIE. Rachel Aliene Corrie var den amerikanska fredsarbetare som kördes över av en bulldozer av den israeliska armén för sju år sedan .

Brutalt övervåld och mord.

De nio som dödades av israeliska kommandosaoldater vid bordningen av Freedom Flotilla träffades av 30 skott på nära håll. Ögonvittnen berättar om kraftigt övervåld och trakasserier. Al Jazeera intervjuade idag de som överlevt att de blev beskjutna på nära håll bl a en person som  sköts i ansiktet när han skyddade en kameraman. Fortfarande finns ingen information om vad som hänt de sex som rapporteras saknade efter Israels blodiga attack på Freedom flotilla. Risken är att antalet dödsoffer ökar.

Vad kommer nu att hända med hjälparbetarna som är ombord på Rachel Corrie? Samma kränkande behandling som de andra fick utstå?

Desinformation kan inte tysta kritiken.

FAIR rapporterar om den snedvridna rapporteteringen efter Israels attack på Freedom Flotilla. Israels desinformationskampanj kan inte tysta kritiken och den avsky många av oss känner över den illegala bordningen av Freedom flotilla. Ord måste omsättas i handling. Bojkotta Israel! Bryt blockaden mot Gaza!

Redan nu planeras för en ny båt till Gaza i mitten av juli med medicin, fisknät, leksake, en symbolisk last men en viktig markering för att öppna en fredsbro in till Gaza.

AB 1 , DN , Svd 1

ClaesKrantz, Johannes, Vargek, heksann, Jinge, Martin Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
14 years ago

Svenska kyrkan kräver att blockaden mot Gaza upphör och att EU ska bryta associationsavtalet med Israel tills det att det sker.

trackback

[…] Annarkia Motvallsbloggen Medier: Aftonbladet Aftonbladet UNT -öäöäöäöäöä:SvD HD SvD DN Aftonbladet […]