Nya bosättningar stoppar fredssamtalen?

Trots protester från omvärlden och FN fortsätter Israel sin etniska rensning av Jerusalem.  Israel avser att bygga 1600 nya lägenheter i Östra Jerusalem  i strid mot internationell rätt.

Informationen lämnades samtidigt som USAs vicepresident besöker Israel för att försöka fart på fredsförhandlingarna. Från palestinskt håll har sagts att en förutsättning för förhandlingar är att utbyggnaden av bosättningar på ockuperad mark upphör.

”Generalsekreteraren fördömer det israeliska inrikesdepartementets godkännande tidigare i dag av planerna för byggandet av 1 600 nya bostadsenheter i Östra Jerusalem”, skriver FN-talesmannen Martin Nesirky i ett uttalande.

”Ban hänvisar till att bosättningarna är olagliga enligt folkrätten”. ”Vidare betonar han att bosättaraktiviteterna står i strid mot Israels förpliktelser enligt färdplanen för fred och underminerar varje steg mot en varaktig fred”, skriver han. (DN)

En arrogant och provocerande handling från ens stat som anser sig stå vid sidan av folkrätten. En stat som inte drar sig för att använda skarpa skott mot demonstranter eller fosforbomber mot befolkningen i Gaza, en stat som fängslar palestinier utan vare sig rannsakan eller dom har igen höjt fingret mot den palestinska befolkningen.Med beslutet att bygga fler bosättningar   undergräverIsrael  tilliten till fredssamtalen.

Jan Guillou om  ”Strategin är att förvandla all debatt om israel till frågan om antisemitism.”

Fler om samma sak: Röda Malmö , Det progressiva USA

Mer i media: ex, ab 1, dagen, dn, svd 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 comments for “Nya bosättningar stoppar fredssamtalen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.