Nya avslöjande om organstöld i Israel.

Ny brottslig hantering av organ har avslöjats i Israel. Bland de som gripits finns en reservofficer i den israeliska armén(IDF) och två advokater skriver enligt Haaretz .

Fattiga araber i Israel har lockats att sälja organ men efter operation fått mindre betalt än utlovat medan andra  förvägrats betalning. Journaler har dessutom raderats vilket försvårat vård i de fall de som lämnat organ blivit sjuka.

Vi minns upprördheten när Aftonbladet publicerade en artikel av Donald Boström där  misstankar om att organ tagits från döda palestinier utan familjens medgivande.    Då anklagades  Aftonbladet för antisemitism. Trots att den israeliska läkaren och fd chef för kriminaltekniska institutet Yehuda Hiss    bekräftade att organ tagits utan tillstånd  höjdes röster om antisemitism mot Aftonbladet  som publicerade misstankarna om organstöld.

Utebliven betalning för organ är inget annat än renstöld av organ. Nu händer det som inte kan och  aldrig har hänt igen. Eller är det så att det inte händer nu heller?

Tidigare inlägg.

Några om samma sak- Krassman,

Media: AB, Dn, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments