Netanyahu en sanningssägare?


När Israels premiärminister Netanyahu utpekar Iran och Hizbollah  som de  står bakom ett nytt terrorattentat riktat mot israeliska turister vet man inte vad man ska tro.

Är det ett led i Netanyahus ständigt pågående kampanj mot Iran som det största hotet i Mellanöstern och  mot Israel?  Eller är den svenske man som gripits på Cypern en terrorist som planerat  ett terroristdåd mot israeliska turister på Cypern?  När det gäller Netanyahu kan man inte vara säker. Efter att ha ropat i öknen allt för många gånger blir det som med pojken och vargen, svårt att ta på allvar..
Det har under en längre tid mullrat oroväckande inte bara från Netanyahau utan också från Washington. Iran utvecklar kärnvapen påstås det och för det ska landet straffas. Nu senast beslutade EU om att inte köpa någon olja från Iran.

Känns mönstret igen? Innan I USA:s anfall på Irak föregicks av en  politisk kampanj som i mångt och mycket liknar den som riktas mot Iran idag.

Då  handlade det  om att Saddam Hussein höll på att utveckla massförstörelsevapen och att han samarbetade med al-Qaida. Idag handlar det om Iran som påstås  utveckla kärnvapen och stödja Hizbollah en shia-muslimsk rörelse med säte i  Libanon. Då visade det sig att Irak vare sig hade massförstörelsevapen eller ens något samröre med al-Qaida.  Om anklagelserna mot Iran saknar grund varför ska då Iran straffas?

Idag kraftsamlar USA militärt i Persiska viken. Och så har vi den svenska mannen med libanesiskt ursprung som gripits i Cypern och som av Natanyau utpekar som utsänd av Iran. Finns det någon substans i att mannen planerat ett terrorbrott spelar han både Israel och USA i händerna.   Är 24-åringen en svensk man med libanesiskt ursprung en terrorist ska han givetvis gripas och ställas till svars men kan knappast ge USA eller Israel att angripa Iran.

Iran har en regim som står för förtryck men det är inte befolkningen som vädjat till väst om ekonomiska sanktioner.

Israels statsterrorism gentemot palestinierna är välkänd . När ska världssamfundet ta sig samman och rikta ekonomiska sanktioner mot alla de brott mot palestiniers rättigheter som dagligen begås av staten Israel?

Bloggat: Svensson, Jinge12, M Moberg

Media:  ab12345  dn123456789 gp12345  svd1234567 ekot1


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Patrik T
Patrik T
11 years ago

Allt hade, med andra ord(?), varit bättre om svensken hade fått spränga flygplanen och bussarna, med israeliska turister, i fred?