Mord som vapen.

Mahmoud al-Mabhouh, en av grundarna av Hamas militära gren har mördats i Dubai.

Enligt polisen i Dubai ska elva personer , alla med falska identiteter ha varit inblandade i mordet. Det ser ut som den israeliska staten har ansvaret då mycket tyder på att det är den  israeliska säkerhetstjänsten Mossad som ligger bakom mordet.

Nu har det visat sig att mördarpatrullen – som förmodas vara den israeliska underrättelsetjänsten Mossad- använde falsk identitet: namn och pass som bland annat tillhörde livs levande israeler med dubbla medborgarskap – både brittiska och israeliska. […]

Om det är Mossad som ligger bakom mordet, är det inte första gången man använder utländska förfalskade pass.(SR, Ekot)

Att utdöma dödsstraff utan föregående rättegång finns inte på agendan hos en demokrati än mindre mord.   FN har antagit fem fördrag mot terrorism men inte kunnat enas runt en gemensam definition. Alla försök hittills har stupat på att det inte gått att utesluta statsterrorism.
Mossad är motsvarigheten till USA:s CIA och anses vara en av världens mest effektiva underrättelsetjänster som tidigare använt mord som vapen.

Lillehammerfallet i vårt grannland Norge är ett av många exempel. Då sköts en norsk kypare med marockanskt ursprung av  mossad agenter då han var på väg hem.  Mossad tog fel på person och  flera agenter dömdes i Norge för mordet. Den ansvarige hann fly till Israel som aldrig lämnat ut honom till Norge.

Mord som vapen är inget annat än statsterrorism. Statsterrorismen skapar näring åt terrorism och ofreden snurrar runt i ett evigt ekorrhjul. Palestiniernas öde rymdes inte i vare sig regeringens utrikespolitiska deklaration eller hos de rödgröna.

Media: AB1, 2, 3, 4, DN,1, 2, SVD1, 2, 3, 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 comments for “Mord som vapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.