Mord som vapen.

Mahmoud al-Mabhouh, en av grundarna av Hamas militära gren har mördats i Dubai.

Enligt polisen i Dubai ska elva personer , alla med falska identiteter ha varit inblandade i mordet. Det ser ut som den israeliska staten har ansvaret då mycket tyder på att det är den  israeliska säkerhetstjänsten Mossad som ligger bakom mordet.

Nu har det visat sig att mördarpatrullen – som förmodas vara den israeliska underrättelsetjänsten Mossad- använde falsk identitet: namn och pass som bland annat tillhörde livs levande israeler med dubbla medborgarskap – både brittiska och israeliska. […]

Om det är Mossad som ligger bakom mordet, är det inte första gången man använder utländska förfalskade pass.(SR, Ekot)

Att utdöma dödsstraff utan föregående rättegång finns inte på agendan hos en demokrati än mindre mord.   FN har antagit fem fördrag mot terrorism men inte kunnat enas runt en gemensam definition. Alla försök hittills har stupat på att det inte gått att utesluta statsterrorism.
Mossad är motsvarigheten till USA:s CIA och anses vara en av världens mest effektiva underrättelsetjänster som tidigare använt mord som vapen.

Lillehammerfallet i vårt grannland Norge är ett av många exempel. Då sköts en norsk kypare med marockanskt ursprung av  mossad agenter då han var på väg hem.  Mossad tog fel på person och  flera agenter dömdes i Norge för mordet. Den ansvarige hann fly till Israel som aldrig lämnat ut honom till Norge.

Mord som vapen är inget annat än statsterrorism. Statsterrorismen skapar näring åt terrorism och ofreden snurrar runt i ett evigt ekorrhjul. Palestiniernas öde rymdes inte i vare sig regeringens utrikespolitiska deklaration eller hos de rödgröna.

Media: AB1, 2, 3, 4, DN,1, 2, SVD1, 2, 3, 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind
Øyvind
14 years ago

Det er vel ikke så ille når den som blir myrdet også har mord som yrke, er det det?

Faktisk er det vel sannsynlig at drapet på denne mannen vil forhindre flere mord i fremtiden, ettersom han startet en organisasjon som bevisst dreper sivile…

Jeg synes i hvertfall det er langt bedre at slike ting som Lillehammer-saken skjer som uhell, ikke med overlegg slik denne nylig avdøde terroristen drev med…

Michael
Michael
14 years ago

Det där lär du inte höra någon kritisera i svensk politik.
[…]

Hasse
Hasse
14 years ago

”Han var en av grundarna av den palestinska terrorgruppen Izzedin Qassambrigaderna. al-Mabhouh stod Hamas högste ledare Khaled Meshaal nära och ska ha varit hjärnan bakom två uppmärksammade kidnappningar och mord på israeliska soldater under första intifadan.”

Om ämnet är ”mord som vapen”, är den mördade huvudrollsinnehavare. Han dog som han levde. Även om utomrättsliga avrättningar inte är det optimala så fanns inte många alternativ. Varken Syrien eller Dubai utelämnade honom till Israel för rättegång. De är därför i högsta grad medskyldiga till det inträffade.

Jeff
Jeff
14 years ago

Ja du Hasse
Israel brukade kidnappa ledare för att föra hem de till Israel för rättegång. sådana exempel finns då de kidnappade nazistiska ledare då länderna vägrade lämna ut de.

De kunde ju ha kidnappat Hamas-personen och tagit honom till haag tribunalen.
Men nej mord är ju alltid bäst om israel får välja?

trackback

[…] Svensson, Jinge och Annarkia om mossads dödspatrull Tags: Israel, mossad, dödspatruller, förfalskningar, […]

Morgan
Morgan
14 years ago

Antag att det var den palestinska säkerhetstjänsten som begått ett mord på isrealisk officer? Vad hade Öyvind och Hasse sagt då?”Uhell eller han dog som han levde?

Paul Olovsson
Paul Olovsson
14 years ago

En skurkstat använder sig av gangstermetoder som de värsta chicagogangsterna på 30-talet. Dags för EU att pressa fram sanningen ur israelerna och starta rättegångar mot dem. Punkt.

trackback

[…] Jerusalem, Mahmoud Abbas, Mossad, EU, Dubai, Palestinier, Mellanöstern Läs oxo lindahl anna annarkia k&å lasse loke motbilder röda-m scaber anders dn 12 svd12 ab1 t Etiketter:Dubai, EU, […]

Pluto
Pluto
14 years ago

Dette må da være stats terrrorisme, eller hur?
Og dette landet vil søke om medlemskap i EU landene ?
Min mening er at Israel gjør hva som helst, lovlig eller ikke, som gagner deres intesser, koste hva det vil. Verdens opinionen reager ikke.Hitler kom også langt før noen begynte å protestere.