Manifestation till stöd för Gaza.

Israel eskalerar och mycket tyder på att Israel förbereder markoffensiv i Gaza?

Soldater och tanks dras samman utanför Gaza. Det talas om så många som 30 000 soldater varav 15 000 reservister som inkallats.   Under natten bombades regeringsbyggnaden i Gaza.  Hur många civila som föll offer finns inga uppgifter om. Men var så säkra, det finns inga precisionsbomber som inte samtidigt skadar och dödar civila som finns i närheten.

Israeli warplanes bomb central Gaza refugee camp al-Mughazi, killing 3 members of Hamas’ military wing; 2 civilians killed in attack on Deir al-Balah. (Maan News Agency)
Israels attacker är inte proportionellt till de raketer som avfyrats från Gaza mot mål i Israel. Varför denna massiva attack?  Det spekuleras i media om att det skulle vara ett led i valrörelsen för att säkra stödet för fortsatt styre av Netanyahu. President Abbas menar att det är ett led i att stoppa palestinierna i FN.
Israel med Netanyahu vid makten tar varje tillfälle i akt  för att skada palestinierna. Den etniska rensning av Jerusalem som skett under hans mandatperiod visar att han inte skyr några medel. Antalet bosättningar på Västbanken har ökat trots internationella protester med hänvisning till folkrätten. Allt för att hindra en tvåstatslösning.
Glöm inte att staten Israel bildades och upprättades medelst fördrivning och rensning av de som ägde och odlade marken, Palestinierna. Idag spärrar man in många av de som fördrevs i världens största utomhus fängelse  och dödar deras barn genom flygbombningar.
Idag sker manifestationer till stöd för Gaza runt om i Sverige.
I Göteborg på Gustav Adolfs torg klockan 15:00.  Arrangör: Palestinanätverket, Facebook
Media: AB, 2,3,4,DN,2, GP,2,SVT,2,3, SR,2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
11 years ago

Du har vid sju tillfällen under olika adresser och användarnamn(Thomas och Andreas) skrivit kommentarer som grovt bryter mot bloggens kommentarsregler. Du är nu placerad i spamfiltret.

trackback

[…] Bloggat: Blogge, Annarkia, Röda Malmö, Borgarmedia: SVD1, 2, GP1, 2, 3, 4, SR, HD, Läs även andra bloggares åsikter om […]

Martin
Martin
11 years ago

Vad skulle vara ett proportionerligt, aktivt försvar mot raketattackerna i södra Israel enligt dig?