Om byken ska tvättas blir inte många kvar.

Är Jimmy Åkesson  Schlingmans efterträdare som den politiska kommunikationens mästare när det gäller att manipulera opinionen?

Dagens spektakel kring Sverigedemokraternas ekonomiskt-politiske talesperson Erik Almqvists rasistfilm som publicerades av Expressen i dag  förstärker den synen.  Åkessons presskonferens drog till sig ett enormt intresse . Erik Almqvist ombads avgå från posterna i partiet. Men Åkessons försök att framträda  i rollen av den beslutsamme partiledaren som stod för sitt ord om nolltolerans mot rasism klingar falskt.  Kent Ekeroth , rättspolitisk talesperson i SD figurerade även han i rasistfilmen men sitter i alla fall än så länge kvar.

Om nolltoleransen och talet om att inte hålla sig med dubbla måttstockar ska bli trovärdigt krävs en storrengöring inom SD.  Partiets rötter i bl a organisationer som Bevara Sverige Svenskt är en smitta som sitter djupt. Anders Lindberg , Aftonbladet menar att SD:s politik är rasistisk och ger flera exempel bl a:

I våras ställde sig partisekreteraren Björn Söder frågande till om det var Sverige som vann Eurovision när Loreen segrade. Tidigare har Mattias Karlsson, riksdagsledamot, sagt att Zlatan Ibrahimovic inte är svensk på grund av sitt kroppsspråk, och Sven-Erik Karlsson, från SD i Hörby, har skrivit: ”Jag blir så förbannad, när man slår på TV:n så är det en ickesvensk som leder programmet.”

Inga dimmor i världen kan på sikt dölja verkligheten. Idag kom sanningen  också snabbt ikapp Jimmy Åkesson.

Partitoppen har hela tiden känt till det oklippta råmaterialet som i dag publicerades av Expressen, hävdar en SD-källa nära ledningen.

– Det finns ingenting inom SD som inte Jimmie Åkesson och Björn Söder känner till, säger han. (AB)

Erik Almqvists rasistiska uttalande som filmades av SD:s rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth visar att ränderna inte bara sitter kvar utan sitter  djupt. Jag hoppas verkligen att Jimmy Åkesson som nu står där med rumpan bar inte ska få möjlighet att hålla i taktpinnen och  och påverka flyktingpolitiken  i Sverige. Enda sättet att hålla främlingsfientligheten och rasismen stången är att föra en human debatt när det gäller integrations- och flyktingpolitiken.

Media: AB1,2,3, DN1,SvD1, 2,3,SVT1, GP1,2,3, SR1,2,3,4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Moberg, Annarkia, Röda Malmö, Läs även andra bloggares åsikter om Erik Almqvist, Kent Ekeroth, Christian […]

trackback

[…] Bloggat: Röda Berget, Röda Malmö, Högberg, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Kent Ekeroth, Erik Almqvist, Christian Westling, Järnrör, […]

kalebass
11 years ago

Hur kan man vara så dum att man själv filmar detta, och dessutom släpper fram den??? Påminner en del om hur de amerikanska soldaterna filmade sina egna övergrepp. Hur tänker man?

trackback

[…] Ardin, Annarkia, Röda Berget, […]

trackback

[…] Almqvist sverigedemokraternas ekonomiska talesman har blivit petad av sitt uppdrag eftersom han springer runt och hotar folk med järnrör […]

trackback

[…] Erik Almqvist förklarar för Soran Ismail att Sverige inte är hans land visar det att en Sverigedemokrat anser […]