Israels expansion möts av mummel.

 Mycket ord och lite verkstad från Carl Bildt som i går kallade på Israels ambassadör

Israel använder som vanligt ren vedergällning när de inte får som de vill. Palestiniernas upphöjda status i FN fick Netanyahu att deklarera att mer av palestinsk mark ska konfiskeras och bebyggas med nya bosättningar.  Genomför Netanyahu planerna  är den sista strimman av hopp när det gäller en tvåstatslösning spolierad.

djupt beklagligt att Israel bestraffar palestiniernas FN-initiativ med två åtgärder direkt kopplade till omröstningen i generalförsamlingen.

[…]

Med översittarattityd förkunnade premiärministern enligt TT att Israel ”kommer att fortsätta bygga i Jerusalem och på alla platser på kartan som ligger i Israels strategiska intresse”.

Beslutet möttes av massiv kritik, bland annat från FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon och USA:s utrikesminister Hillary Clinton. Flera länder, däribland Storbritannien, Frankrike och Sverige, har framfört skarpa diplomatiska protester. Bosättningsplanerna är israeliskt maktspråk som inte för fredsprocessen en tum i rätt riktning (DN)


Vad gör Sveriges utrikesminister? Kallar på ambassadören och drar honom i örat. Vad hjälper det? Vad hjälper det att kritiska röster hörs om de inte följs upp med aktiva åtgärder?

Media:ab12 dn123 gp12 svd12 sr12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , & A Romelsjö

2 comments for “Israels expansion möts av mummel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.