Kallt så in i Norden.


Fy sjutton vad kallt det är i kväll.  Kylan känns så bitande så närma havet.

Missade ett intressant föredrag av Sven-Eric Liedman  på Trappan i kväll Vänta på buss i kylan och byta till spårvagn lockade inte . Vände i dörren när kylan slog emot mig. Bilen får stå kvar i garaget  en dag som denna då det visat sig att göteborgarna är senfärdiga med vinterdäcken. Hur ska man annars förklara det trafikkaos som blev resultatet av gårdagens snöfall?

Tror minsann att jag blivit en anings bekväm under åren mitt i city i Jönköping. Promenadavstånd till allt.  Saknar det boendet i kväll. Men det är ju klart där finns inte Trappan med alla spännande föredrag.För att inte tala om kulturutbudet som slår mig med häpnad.  Det här med avstånd till allt, åka buss och spårvagn och vänta på hållplats är ett aber men jag vänjer mig väl så småningom .  Bil in till city endast i undantagsfall och absolut inte i rusningstrafikens milslånga köer. Den läxan har vi lärt.

 Mera snö väntas. Hoppas att den inte försvinner eller omvandlas till is då blidvädret väntas i början av nästa vecka.  Har den lilla snö som fallit skapat trafikkaos hur blir det inte nästa vecka då det slår om till kyla efter blidvädret?

Hoppas nu att de som fastnat i snödrivorna Sveriges baksida är rejält vinterutrustade. Det blir kallt , farligt kallt om man blir sittande fast i bilen .

En snövit jul lär det i alla fall bli i Göteborg. Det gillar vi.

Foto: Annarkia

Media: GP1, AB1,DN1,2,SvD1


Läs även andra bloggares åsikter om ,   , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments