Destination Gaza.

A ship to Gaza med destination Gaza närmar sig avresedatum.

Ship to Gaza Sverige ingår i aktionen Free Gaza Movement
Skeppet är lastat med bl a utrustning för att reparera avsaltningsanläggningarna, solceller för soldriven energi, cement, sjukvårdsutrustning och böcker till barnen. Alfons på arabiska.

Kommer skeppen  att möta samma öde som Spirit gjorde förra året? Skeppet med förnödenheter till Gaza bordades av israelisk militär och delar av besättningen fängslades. Israel har aviserat att de tänker stoppa fartygen. Mattias Gardell, professor i religionshistoria och talesperson för organisationen Ship to Gaza  i Sverige, som ingår i aktionen säger_

– Vi tänker inte låta oss stoppas av vapenmakt i den meningen att vi förutsätter att alla stater i området respekterar folkrättens principer om fri färd på de fria haven. Vi utgör inget hot mot Israel.(DN)

Israel envisas med sin olagliga blockad medan omvärlden passivt ser på.  Nästan allt grundvatten är okänligt som dricksvatten och avsaltningsanläggningarna  förstördes av Israels bomber förra året. Elförsörjningen  är obefintlig och tiotusentals palestinier tvingas leva på de raserade resterna av sina hus. Israels bojkott borde mötas av mn internationell bojkott baserat på de grunder som bojkotten mot apharteid i Sydafrika en gång gjordes. Det är Israel som borde isoleras inte Gaza.

Den här videon riktad till Elton John om varför han skall ställa in sin konsert i Tel Aviv och ansluta sig till BDS-rörelsen hittade jag hos Anna Wester.

  • Costello bojkottarIsrael (SvD)

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Israel, Apartheid, Mänskliga rättigheter, Gaza, Palestina ab12 dn123 svd123 Läs oxo: Anna Wester annarkia bulten ilsemarie k&å lasse hampus pamflett röda-m röda-b zaramis t Etiketter:Antisemitism, […]