Staten och Kapitalet i samma båt.

När ska folk vakna och se att tillskottet i plånboken  som jobbskatteavdraget  gett snart kan ätas upp av höjda avgifter i välfärden och privata försäkringar ? Har Du inte råd med en privat försäkring tillhör Du förlorarna trots mer i plånboken.  Då ställs Du sist i sjukvårdskön.

Pensionsbolagen tjänar multum på regeringens  ändring och försämring av sjukförsäkringsreglerna.

Privata sjukförsäkringar har blivit en kassako för pensionsbolagen. Förra året tjänade de över en miljard på företagare och privatpersoner som försäkrar sig mot inkomstbortfall. […] Försäkringarna säljs av livbolagen som ett extra skydd mot långtidssjukskrivning, eftersom ersättningen från Försäkringskassan har ett tak. Den som har en privat sjukförsäkring kan också få gå före i köerna till sjukvården.(DN)

Det är inte bar pensionsbolagen som tjänar storkovan. Det gör också staten. Under de kommande fyra åren beräknas sjukförsäkringen ge ett överskott på 55 miljarder kronor. 55 miljarder!

Fredrik Jansson skriver om Det välfärdsindustriella komplexet i Uppsalademokraten. Han pekar på hur banden mellan regering och bolag som verkar inom välfärden knyts allt hårdare samman.

Hela tiden dyker de personliga banden mellan det ledande regeringspartiet som varit drivande i utvecklingen av en privatiserad, men skattefinansierad välfärdsbransch och de bolag som verkar i den branschen upp.

 Henry Sténsons PR-firma har  fått i uppdrag att krishantera Caremas vanvårdnadsskandal . Henry Sténson är ordförande för Moderaterna i Stockholm.    Gustaf Douglas tjänade hundratals miljoner när han sålde aktieinnehavet i vårdföretaget Attendo. Samtidigt sitter han i Moderaternas partistyrelse. Attendo har som Carema anmälts ett flertal gånger för vanvård av gamla. Och Anders Borg ska som vanligt-Titta på saken . Hur trovärdigt är det?

Till sist en enkel fråga. När tänker moderaterna lyfta på förlåten och redovisa vem som sponsrar partiet?

Nog är det så att staten och kapitalet sitter i samma båt.

Mer i media: AB12, DN, Resumé, DI, GP, Ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments