Slopat överskottsmål och shopping.Idag slog jag följe med Magdalena Andersson. Skippade överskottmålet och shoppade loss. Mitt bidrag till ökad konsumtion.

Äntligen och bättre sent än aldrig är talesätt som passar in på Magdalena Anderssons avisering om att överskottsmålet i statens finanser ska vara ett minne blott. Arbetslösheten står och stampar på hög nivå samtidigt som långtidsarbetslösheten ökade under Alliansen.

När Göran Persson införde överskottsmålet dvs att statens budget skulle sluta på +1 % över en konjunkturcykel var läget ett annat än idag. Då utgjorde statens samlade skuld 70% av BNP. Redan 2005 var den siffran nere i 40% och där står vi än idag. Spara i ladorna när ekonomin står still går stick i stäv med den ekonomiska politik som en gång lyfte Sverige. Åtstramningar drabbar de som har det sämst först. Välfärden tar stryk och tillväxten bromsas.

shopping1Nu tror jag inte att Magdalna Andersson tänker tömma lador. Det behövs investeringar i såväl infrastruktur som bostäder, järnväg och vägnät och sist men inte minst i välfärden. Det kan bli väl investerade pengar som sätter fart på ekonomin och får människor i jobb med ökade skatteintäkter som följd.

Min egen shoppinglusta var väl om sanningen ska fram inte inspirerad av slopat överskottsmål utan snarare av fint väder.En kofta som värmer i snålblåsten, mässingljusstakar som matchar lampan över soffbordet och en bok lyser upp och värmer både kropp och själ så här i skiftet mellan vinter och vår. För egen del är det trots allt överskottsmål som fortfarande gäller.

Detta är inlägg 3 av 100 i blogg100.

image

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ab,expr, etc,dn12, svd

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments