Leva i ett fuskbygge omgärdat av byggställningar tär på hälsan, bilder.

Dagar blev veckor som övergick i månader med byggställningar och oljud . Nu har vi levt instängda i något som liknar en kokong  som skapar skymning dagtid så länge att det kan bli hälsovådligt.

Taket läcker eller har läckt och terasser och några  balkonger har monterats fel   vilket lett till fuktskador i flera lägenheter.Orsaken är slarv och konstruktionsfel.

Några av våra vänner undrade varför vi aldrig är hemma och varför vi inte ses. Bilderna kan berätta varför. Bara uppfarten förbi nybygget skrämmer och får magen att knyta sig.

Det är illa nog att bo bredvid en byggarbetsplats men det var vi trots allt förberedda på. Vem hade kunnat drömma om att vi köpt en lägenhet i ett fuskbygge som dessutom var behäftat med  konstruktionsfel.

 

Det jäkligaste är att de förbaskade ställningarna står tomma merparten av dagarna. Ingen kan ha undgått att Skanska knappast prioriterat reparationen.

Ersättningsanspråk borde  drivas kollektivt av styrelsen. Inte ett ljud om detta än så länge. Enligt representant från HSB kan de som anser sig ha rätt till ersättning vända sig till HSB.Hur det då går om krav på ersättning ska drivas individuellt kan ju ett barn räkna ut. Allt eftersom dagarna går imploderar den här bostadsrättsföreningen. Kan tänka mig att det blir en hel hög med lägenheter som kommer att saluföras när allt är klart och ställningarna är nedmonterade.

Dag 60 i #blogg100
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments