HSB en koloss på lerfötter.

Flera har frågat och mejlat och undrat om debacklet med Vitsippan är över. Om Skanska är klar med repararationerna efter byggfusketoch om felen i vår lägenhet är åtgärdade.

Ni som följer min blogg vet att det inte har varit en smärtfri resa. Vattenläckage på flera håll dock inte hos oss och mängder av fel  i vår lägenhet. Skanska  har åtgärdat tak och fönsterbleck och huset ska nu vara regnsäkrat. Som en granne sa-”Det säkraste huset i området nu.”

Någon kompensation efter tre månader bakom ställningar och rosa kokong plus dagligt byggljud och nedsmutsade offentliga ytor har vi inte fått. Om nu inte en pergola bekostad av HSB ska räknas dit. Jag gör det inte! Andra gör det inte.

Kollektivt krav från brf ville styrelsen eller dess ordförande inte ställa sig bakom. Var och en fick ansöka och då vet man ju hur det går med det.  Hur som, debacklet är nu historia. Skanska har gjort sitt. HSB som har det yttersat ansvaret har inte ens bett om ursäkt.

Vad det gäller vår lägenhet har jag flera gånger ställt frågan om det var sista gången vi såg en hantverkare som åtgärdat påtalade brister. Jag har tappat räkningen på hur många som varit här och hur många brister som åtgärdats.

Än är det inte slut. För ca 1 månad sedan ramlade skyddsglaset för lampan i spisfläkten ner. Fästena, små bitar var av. Det var fjärde gången! Fjärde glaset. En bagatell kan tyckas men inte speciellt sanitärt utan skyddsglas. Efter diverse samtal, mejl och till sist efter en månad direkt med leverantören fick vi besök idag. En trevlig man som sa att nu sitter det nya glaset fint. Men se det gjorde det inte. Äntligen  konstaterades att chassit är fel eller vad det nu kan vara. Får se vad som händer när leverantören av fläkten är på plats för att kolla. Sedan så, kanske det är över!

JAG TACKAR I ALLA FALL FÖR TREVLIGT BEMÖTANDE OCH SNABB REAKTION (från det företag som satt upp ventilation och fläkt) EFTER ATT VI SJÄLVA TAGIT KONTAKT.  GÅ DEN OFFICIELLA VÄGEN VIA HSB FUNGERAR INTE. NÅGONSTANS PÅ VÄGEN FINNS DET ETT STOPP DÄR.

Nu hoppas jag att detta blir sista kapitlet i långköraren med HSB.

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
8 years ago

Håller tummarna.