Allt fler röster höjs om att anonymiteten på nätet göder hat och därför borde förbjudas.
”Trollen” kan spy ut sin galla under anonymitetens skyddande mantel. Så är det naturligtvis. Men om den kanalen inte finns var skulle då hatet ta vägen?
Anonymitetsskyddet är också grundlagsskyddat. När det gäller uppgifter som lämnas till media får källan inte efterforskas såvida inte uppgiften är lagstridig. Hur skulle den paragrafen påverkas om möjligheten att skriva anonymt elimineras på nätet?
Det bästa vore om journalister gick in och bemötte de kommentarer som strömmar in i kommentarsfälten. Åtminstone öppnade för någon form av dialog.
Skriver man om kontroversiella frågor i en blogg så trillar det ibland in kommentarer som aldrig borde ha sett dagens ljus. Som bloggare har man ju den möjligheten att kommentarer kan modereras om de bryter mot angivna kommentarsregler.
Läs även andra bloggares åsikter om näthat, hat, internet, anonymitet, media, bloggosfären
Vi avkrävs inte identifikationsuppgifter offentligt än, så varför på nätet? Tyvärr så är nätet med de tekniska möjligheter som finns rena lekparken för politiker med tveksam syn på frihet och integritet, som Bodström eller Ask.
Det sluttande planet ökar lutningen fortare och fortare…
klåfingriga politiker som tror sig veta bäst är farliga politiker
”Det bästa vore om journalister gick in och bemötte de kommentarer som strömmar in i kommentarsfälten. Åtminstone öppnade för någon form av dialog.”
För att det ska fungera behövs någon som först granskar och rensar i sumpen.!
Njae, håller inte med dig. AnnaTroberg har skrivit ett inlägg/artikel om vikten av att tala med de som kommenterar istället för att lämna kommentarsfälten vind för våg …
http://www.annatroberg.com/2011/08/13/jag-skriver-om-att-bli-van-med-trollen-pa-dn-kulturs-debattsida/