Svettas på klipporna eller …

ta sikte på öarna längst ut i havsbandet? Solen och värmen har parkerat över Sverige. Badkläder och handdukar hänger på tork  över natten. Glömd är den kalla sommaren i fjol

Knappt ett eller två inlägg i veckan är vad jag mäktar med och då handlar det om bad och hav.Min politiska blogg har bytt ansikte i sommar. Skillnaden från förra årets kalla sommar är markant. Då postade jag 1-3 inlägg om dagen.

Inte kan man posta djupare inlägg i sommarhettan. Intresset för politik är på nollpunkten. Det är jag troligen inte ensam om. Är det värmebölja så är det. Nåja 26 grader tre dagar  i följd vet jag inte om vi haft på norra Bohuskusten men 25 grader på land och 21 i havet har vi haft dag ut och dag in.

När  prognosen är minst 26 grader under tre dagar i följd går SMHI ut med ett meddelande för att sjukhus och kommuner ska ordna så att äldre och sjuka personer skyddas

Under helgen var det just så varmt i de sydöstra delarna av landet, liksom under måndagen.

  Blir det ännu varmare kan SMHI gå ut med varningar.

– Klass 1-varning innebär temperaturer på minst 30 grader under tre dagar i följd, och klass 2-varning om temperaturen ligger på 30 grader under fem dagar, eller 33 grader under tre dagar. På kontinenten har de haft den här typen av varningar under lång tid, och nu har vi även börjat här, säger Strandberg.(GP)

Frågan är om jag ska svettas på klipporna och svalka mig i havet i dag igen

hamburgö (2)Eller bör jag istället söka svalka  i björkdungen eller varför inte inomhus mitt på dagen? Sommar är min tid. Inga förpliktelser eller måsten. Långa lediga lata dager. Bara fånga dagen. Det är så livet ska vara.

Media: GP12,SvD1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
10 years ago

”Min politiska blogg har bytt ansikte i sommar. ”
Är det något bestående? Iofs kul att läsa om vad ni gör/ var ni är.