Väderomslag och dags att säga nej till den nyliberala vågen.Det var länge sedan jag blev så glad över att molnen skymmer solen. Nu regnar det och växtligheten ropar efter mer. Det blir en dag med tid för reflektion och tid över till bloggen. Livet består ju av mer än sol,hav och bad.

Jag tillhör de lyckligt lottade med möjlighet att vistas nära havet om sommaren. I dagens Sverige är det allt fler som saknar den möjligheten.

Allians-230x300Allt fler har puttats ner  i ett svart hål på grund av en regering som medvetet ökar klyftor och verkar för en sänkning av löner. På kusten där jag vistas om sommaren har ett stort åkeri varslat om de inte redan friställt 60% av åkarna. Konkurrensen från billiga åkare öster ifrån blev för tufft.

Det är svårt att greppa att ett välmående land som Sverige demonterades så snabbt av ett nyliberalt rövargäng. Vad annat kan man kalla sittande regering som slumpar ut allmän egendom, privatiserar och sänker skatterna för att åderlåta den generella välfärden? Och uppe på allt detta Vattenfall.

Hur kan vi tillåta att skola, vård och omsorg bjuds ut på marknaden för att vinstdrivande företag ska göra sig en förmögenhet och det med hjälp av våra skattepengar. Sanslöst! Som ett tecken från ovan öppnade sig himlens portar. Skyfall och åskknallar runt om.

Vad jag inte förstår är att det enda parti (V)som klart och tydligt säger nej till vinster i välfärden har så svårt att få gehör. Jonas Sjöstedt levererade mitt i sommaren en debattartikel i Aftonbladet med rubriken ”Vi har den politik Carin Jämtin behöver”

Skattepengar ska inte gå till vinstdrivna företag i skola, vård och äldreomsorg

S_kruka-300x272Artikeln är en uppgörelse med socialdemokraternas oförmåga att ta i problemet med vinstdrivna företag i välfärden. 

Den röda rosen kommer att vissna ner om den inte får ny näring snart. Det duger inte att ägna kraften åt att triangulera och ligga sked med moderaterna. Skavfötters är ett måste om det partiet ska komma på fötter igen.

Måtte nu folk inse det faktum att jobbskatteavdraget tas tillbaks med råge . Bakvägen. Är det för mycket att hoppas på att folk sansar sig och vänder det nyliberala rövargänget ryggen i nästa val!?

Att bygga upp gemensam, offentlig välfärd och gemensamma tillgångar tar tid och kraft. Att rasera dem går snabbt. Det är på tiden att vi skyddar det gemensamt byggda och ägda mot privatiseringshögerns härjningar.( Homo Politicus)

Nu knallar åskan i bergen runt omkring. Knallar bifall? Så måste det ju vara. Jag säger bara Vattenfall!

Illustrationer: Erik Rune

Lästips:Vi jobbar skiten ur oss eller får inte jobba allas, (AB)

Media: SvD1,2, 3, AB,DN1,2,3, SR1,2,3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments