Stenskulpturer på Udden i Hunnebostrand

Förra årets utställning av stenskulpturer gjorda av några av Bohusläns stenstipendiater som kom från olika delar av världen blev en succé. Årets utställning är om möjligt ännu mer fantastisk.

Tänk att se sten skulpterat till konstverk på den plats där stenarbetar gjorde sitt hantverk förr i tiden. Min farfar stod då i ett av båsen. Bergen visar spår efter stenhuggarnas tunga och hälsofarliga jobb. Dammlunga drabbade många av de som var verksamma i stenbrottet.

Hunnebo 12 068Idag utgör bergens brottytor en mäktig bakgrund till stenskulpturer av konstnärer från världens många hörn. Då användes platsen för att tillverka och skeppa ut gat-, kant- och byggnadssten.

”Ut i världen, över haven. Till kanalbyggen i Göteborg, slussar i Holland och kajer i Buenos Aires.” (Kerstin Wallin, kulturskribent, Udden Skulptur 2012)

I år var flera av skulpturerna placerade på gräsmattan framför havet där många av oss lapar sol innan badet. Det kommer att bli en märklig syn, tunnklädda kroppar och stenskulpturer sida vid sida .

 

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Annarkia Fler bilder och text finns HÄR. GillaGillaBli först att […]

Anton
Anton
11 years ago

Kreativt att lägga den utställningen i det gamla stenbrottet.