Skärhamn, akvareller och kustmiljö, bilder.

Idag var vi i Skärhamn för att besöka Nordiska Akvarellmuséet.

Det var utställningen av verk av Lars Lerin som lockade.Vilken konstskatt vi bjöds på av akvarellens mästare! Intressanta kombinationer och en fantastisk teknik.
En av akvarellerna finns under länken ovan i texten. Visst fotade jag med bra resultat men laglydig som jag är visar jag inte de bilderna.

Passade också på att fotografera miljöerna runt Akvarellmuseet.

skärhamn 052

Ateljeer som ligger bakom muséet som kan hyras. Ljuset är fantastiskt även om det inte syns på dagens foto under helmulen himmel. Något lurigt har dessutom hänt med min kamera då kamerans och redigeringsverktygets (Photoshop) färgsystem inte var kongruenta.
skärhamn 050

skärhamn 060

Överallt sjöbodar så typiskt för kustsamhällena längst Bohuskusten. skärhamn 068
skärhamn 075
Kyrkan högt belägen så att den kan ses från fartygen på väg in i hamnen är en vanlig syns längs kusten i norra Bohuslän.
skärhamn 076

Skärhamn som ligger på Tjörn lärde jag känna genom en klasskamrat en gång för länge sedan. Det är en ort som annars gjort sig känd via de så kallade Tjörnbrödernas rederinäring. En verksamhet med flera bottnar.
Vid sidan av rederinäringen var sillberedning och fisket tidigare stora näringar. Det återspeglas än idag av den bebyggelse med hus och sjöbodar efter strandkanten som syns i bilderna ovan.

Foto: Annarkia

Bloggat: Jan-Inge Flücht på bilderblogg.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Dagens bild, Vaxholm, Turistfälla, Waxholmsbolaget, Vaxholms fästning, Hus, Arkitektur, Miljö, Skärgård dn1 Annarkia […]