Säsongsavslut och bergsbestigning i Ulebergshamn, knästatus och bilder.

 Vi hade tur med vädret så här inför säsongsavslutet och valde en av våra favoritplatser vid kusten. Det blev en strapatsrik dag och ett rejält test av min knästatus.

Idag slog jag personligt rekord genom att vandra längs med strandpromenaden mellan Hunnebostrand och Ulebergshamn. Rekordet är satt med hänvisning till min knäoperation i slutet av mars. För första gången sedan dess gick jag i normal takt och tog mig fram på några besvärliga branter i berget på väg mot Ulebergshamn.

Det är en lång promenad efter strandlinjen som löper upp och och nedför berget. Morgan gick bakom beredd att gripa in om knät inte skulle hålla för strapatserna på berget.Givetvis dokumenterade jag bravaden.

Tänk att jag i början av sommaren gick endast en kort sträcka stödd på en krycka. Vad dagens promenad gav besked om är att trots att jag klarade av strapatsen utan men eller efterföljande värk så behöver jag träna för att stärka ben- och lårmuskler. Vid de värsta passagerna behövde jag en hjälpande och stödjande hand för att våga mig nerför  berget. Balansen kan med andra ord bli bättre.  Det betyder att jag inte kan smita från gymträningen i höst.

 

Foto: Annarkia

Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments