Midsommar, sommarsolstånd och konsert.


Idag är årets längsta dag. Sommarsolståndet infaller i år dagen efter midsommaraftonens firande.

För många en lång tung dag med ånger och huvudvärk efter att ha tittat allt för djupt i glasen. Så stökigt blev det nu inte utefter den klassiska sträckan på Bohuskusten mellan Marstrand och Strömstad enligt polisen.

Vi firade midsommarafton på Gerlesborgsskolan med Göteborgs kammarkör och en sordinerad publik som snällt höll sin plats i kön. Överfullt blev det och många fick vända om igen. Vilken tur att vi var ute i god tid.

Det blev en fantastisk konsert med Gunnar Eriksson en av Sveriges mest välkända körledare och kammarkören från Göteborg. Gunnar Eriksson lockade fram många skratt och lyckades t om med konststycket att få publiken att sjunga i stämmor

image
Tre timmars konsert försvann i en blinkning mellan all lekfullhet blandat med djupaste allvar om frågor om livets mening. Vilken visskatt och fina arrangemang vi bjöds på. En av många som berörde var tonsättningen och arrangemanget  av en av Ebba Lundqvists dikter:

 Vi som är födda vid havet,
var vi bor gör detsamma.
Det blåser alltid en vind
omkring vårt hus.
Vi vaknar med salt på tungan.
Våra vägar bär över branta berg,
och vi kämpar alltid mot stormen.
Rensopat och bart
ligger vårt liv framför oss –
en öde berghäll,
ensam med solen och vågorna.

Ebba Lindqvist ur De: fåviska jungfruarna

 

Midsommarbuffén fick stå över tills idag. Vi kom hem vid elvasnåret och kände inte för nubbe,sill, räkor och allt det goda vi förberett. Det blev istället en härlig lunch på midsommardagen med nubbe och öl i solen och värmen  på altanen.

Hoppas att ni haft en lika fin midsommar som vi här på kusten. Midsommar är den bästa helgen av alla. Då ligger hela sommaren framför.

En fortsatt glad och trivsam midsommarhelg önskar jag bloggens läsare!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments