Midsommar, musik och vatten från ovan.

Midsommar öppnar porten till sommaren. Midsommarafton  är också sommarens stora fest. Jag älskar midsommar. Då ligger sommaren   framför oss och dagarna är ljusare. I år inföll sommarsolståndet på midsommarafton.

imageVid sommarsolståndet står solen som högst på himlen och det är därmed den dag då solen är uppe som längst. I Göteborg var dagen 18 timmar lång. Det var inget vi märkte några mil norrut på Bohuskusten då buffén bryskt bröts  sent på eftermiddagen. Men vad gjorde väl allt strilande. Midsommar är ändå midsommar,Hur mycket himlens portar än sköljde över oss så fanns glädjen  kvar över att sommaren ligger framför oss..

Vi startade firandet med midsommarkonsert på Gerlesborgsskolan med Goodland trio som med sopransaxofon, dragspel och tolvsträngad gitarr bjöd in oss till en stunds ljudlandskap av egenkomponerad folkmusik. Firandet fortsatte  på altanen med buffé tills himlens portar formligen sköljde bort all utevistelse. Men som sagt midsommar är ändå midsommar. Det kan inget oväder i världen sätta stopp för.

Jag önskar bloggens läsare en fortsatt glad och trivsam midsommar! Ta det försiktigt i trafiken på väg hem efter firandet.Tänk på att midsommar är årets farligaste trafikhelg såväl till sjöss som på land!

Foto: Annarkia

Media: AB1,2,3,4, DN1,2,3,4,5,6,SvD1,2,3,4,5,SR1,2,3,4, GP1,2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments