Tågstrejken avblåst och studenthögern gav upp.

Sedan midnatt strejkar bussförare och trafikanställda i Stockholm, Södertälje  och Umeå. Det är  en strejk som kan utvidgas och gälla hela landet.

Kommunals strejk handlar om trygghet,  rimliga arbetsscheman och vettiga arbetsvillkor.Den handlar om rätten att inte behandlas som en maskin.Bussarbetsgivarna vill vrida klockan tillbaks till ett samhälle från förr. Fem minuters rast efter två timmars körning och rast först efter 5,5 timmar och då max 30 minuter. Delad tjänst med uppehåll under dagen.Det är några av BUAs villkor.

De villkoren anser fria  moderata studentförbundet rimliga och agerade strejkbrytare under dagen. De körde minibussar en sträcka och kallade den Almathealinjen.(1)  På svenskt näringslivs officiella Facebooksida stod att läsa att det tilltaget var ett kreativt initiativ. Nu borttaget.

I kväll kom besked om att den varslade tågstrejken avblåsts sedan Seko och Almega kom överens i elfte timmen.Skönt för alla de som planerat att ta tåget till midsommarfirandet.Nu väntar vi på att BUA tar sitt förnuft till fånga och går bussförarna till mötes. Tröttkörda förare påverkar trafiksäkerheten. Rimliga arbetsvillkor borde vara en självklara rättighet när vi skriver 2013.

(1) Almathea var namnet med den båt i Malmö  som rymde strejkbrytare skyddade av militär och polis.

AB1234,DN123, SvD1234,SR12,Dagens opinion,Arbetet,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , & Bilderblogg.se & M Moberg & R

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Röda Berget, Borgarmedia: SVD1, 2, SR1, 2, Läs även andra bloggares åsikter om Strejk, SEKO, […]