Huliganbråk i Göteborg.

Polska hejarklacken ledsagade av poliser passerade oss under kursen i gatufotografi. Kunde inte låta bli kameran utan knäppte av några foton. Inte visste jag då att det varit huliganbråk på Avenyn inför kvällens fotbollsmatch mellan  IFK Göteborg–Slask Wroclaw.

huliganer

Kanske är det helt vanliga och beskedliga supportrar till det polska laget som får hjälp av polisen att hitta till gamla Ullevi?

Inför matchen som betraktades som en högriskmatch rusade Blåvittsupportrarna mot anhängare till Slask Wroclaw utanför arenan. Det är illa nog när huligangängen ger sig på varandra. Än värre blev det nu när vanliga besökare kommer i kläm när  maskerade huliganerna utrustade  med batonger, svenskar och pollacker som slår vilt omkring sig.

Inne på arenan fortsatte bråket:

– Jag är chockad över att se maskerade åskådare inne på en arena. Varför sorterar man inte bort dem redan vid insläppet och griper de som är maskerade utanför arenan?

Enligt Thomas Wiesner var det många andra familjer med barn på sektionen.

– Flera valde att precis som oss gå hem i halvlek och en familj vi träffade innan matchen började gick inte ens in på Gamla Ullevi. De fick nog efter bråket utanför, säger han. (GP)

Hur kan vuxna bete sig som gangsters inför, under och efter en fotbollsmatch?   Vad är drivkrafterna? Komprimerad frustration som ohämmat släpps ut? Eller vad? Varför stoppas de inte redan vid grinden?

Foto: Annarkia
Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Polska hejarklacken ledsagade av poliser gick igenom där vi stod. Kunde inte låta bli kameran. Inte visste jag då att det varit huliganbråk på Avenyn inför kvällens fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och ett polskt lag. Bild och text i nytt inlägg HÄR. […]