Glad midsommar!

Oavsett väder är midsommarafton alltid midsommarafton.

Dimmoln täcker solen och gör att det känns lite kyligt. Kofta och tajts får matcha sommarklänningen dagen till ära.   Hur blir vädret i morgon? Typiskt midsommarväder med tjock tröja och regnkläder över finklänningen som vanligt eller solvarmt och bara axlar? Oavsett väder är midsommarafton alltid midsommarafton.

Midsommarfirande

Hela Sverige stänger ned för att dricka öl och nubbe och äta nyplockad potatis i dill, sill, gräslök och gräddfil  och jordgubbar med nyvispad grädde. De svenska får vänta. I år blir det belgiska gubbar, lite vattnigare och lite smaklösare. Jodå jag har testat. Men vad gör väl det. Jordgubbar hör midsommarfirandet till.

Västkusten tippar  över av anstormande midsommarfirare.

Skönt att redan vara på plats! Bruset från trafiken hörs ända upp på altanen. Bil efter bil efter bil med glada midsommarfirare på väg till camping eller stuga. Trafiken är tät och nervös så här dagen före det stora firandet att sommaren kan ta sin början. Utbyggnaden av E6 i norra Bohuslän är  klar och kan locka till omkörningar i köerna. Det går inte fortare fram för det så se upp. Ta det lugnt och undvik omkörningar.  Tänk på att idag och under midsommarhelgen är trafiken som farligast.

Midsommaraftonfirande på Orust

I dag vilar vi oss i form inför morgondagens firande på Orust i goda vänners lag. En tradition med varpa,  midsommarstång, små grodor och snapsvisor. Blomstren under huvudkudden skippar jag då jag är fäst vid samma” gubbe” sedan forminnes dagar.

Nu lättar molnen, solen tittar fram  och koftan åker av. Visst är det skönt när det är sommar?

Jag önskar alla bloggens läsare en riktigt skön och glad   midsommar!

Foto:Annarkia

Tidigare inlägg

 

Media AB, DN GP1, Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, intressant

  10 comments for “Glad midsommar!

Comments are closed.