Vårfrudag och våffeldag i år igen.

Det är nog inte meningen att vi ska ha våfflor.

Förra året hittade jag våffeljärnet efter idogt letande undanstoppat längst in i ett skåp. Året dessförinnan var ett trauma när vi upptäckte att vi slängt det i samband med flytten från radhusidyllen ner till stans epicentrum.  Allt inom räckhåll med järnaffären nästgårds. Det  räddade dagen.  Och så var det dags igen,  upptäcker  först när dagen lider mot sitt slut att det är våffeldag igen. I år stod i alla fall järnet på sin plats.

Istället för jordgubbssylt och grädde får det bli  räkor, rom, gräddfil och rödlök . Smeten i färdigblandad påse  , snabbt och enkelt  bara lite vatten och smält smör, vispa och hälla i järnet. Knaprigare , läckrare och nyttigare  våfflor? Då får man krångla till det och göra så här eller så här.

Till sist en stilla undran, en fråga från i fjol. Är det verkligen så att vi  fick våffeldagen på grund av ett slarvigt uttal av vårfrudagen?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mellanösternkonflikten, Politik, Obama, Netanyahu, Etnisk rensning dn svd1 ex ab t läs: annarkia ilsemarie lasse loke k&å röda-b röda-m sjökapten back-n anders Ilan Pappe, Den etniska […]