Nu står asylpolitiken på tur att monteras ned.

Billström och regeringen vill bygga barnhem i Afghanistan dit ensamkommande barn som kommer till Sverige ska skickas tillbaks. Det är ett förslag som strider mot gällande lagstiftning

”Enligt utlänningslagen får ensamkommande barn stanna i Sverige om det inte finns några familjemedlemmar kvar i hemlandet som kan ta emot dem”, säger migrationsministern. (AB)

Det är en lag som T Billström nu vill ändra på. Tanken är att barnen ska vistas där medan deras föräldrar eftersöks.  Hur det ska gå till i ett land som är  härjat av inbördes strider och krig sedan decennier kan man ju undra? Är det inte snarare så att vad Billström föreslår är ett avvisande av flyktingbarn  genom att skicka tillbaks dom  och inte ett försök att återförena barn och föräldrar.

Sverige stöder USAs krigföring i Afghanistan med svensk trupp under Natobefäl. Sedan föreslår man att flyktingbarn  som drabbats av kriget och mist sina föräldrar  ska skickas tillbaks. Det är inte bara tveksamt utan direkt motbjudande.  Förslaget är helt i linje med  det klimat som visade sitt fula tryne i Vellinge då kommunledningen sa nej till ensamkommande flyktingbarn.

Media: SvD DN AB 1 2 3 4 Sydsv HD GP

Andra skriver  om  regeringenflyktingbarnbarnhem, AfghaistanThomas Billström politiksamhälle, Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Karlsson
Gunnar Karlsson
14 years ago

Det finns rätt mycket som tyder på att en del av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen varken är några barn eller särskilt ensamma utan istället är de uttagna till krigstjänst men deserterat. Varför skall just Sverige hjälpa dem att bryta mot lagen i deras egna hemländer?

viktor
14 years ago

Endast ett fåtal av dessa är barn i ordets rätta bemärkelse.
Att hjälpa på plats alternativt hämta hit dem som verkligen behöver hjälp är mycket mer humant.