Hjärngympa med Wordfeud.

Ett spel som tar fokus från annat eller ett oskyldigt nöje som aktiverar hjärncellerna?

-Ja hörs från köket och blixtsnabbt öppnar jag  iPaden. Ja med den intonationen betyder att M otåligt väntar på att jag ska göra mitt drag. Vi spelar Wordfeud, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen.Ett spel som liknar Alfapet . I Wordfeud handlar det inte bara om ordkunskap uran lägga ordet rätt för att maximera utdelningen av poäng. Spelplanen är 15×15 rutor med ett visst antal olika poäng rutor. Poängrutorna är uppdelade på 4 olika bonusrutor.

DL – Double Letter, du får dubbel poäng mot vad din bokstavsbricka visar.

TL – Triple Letter, du får trippel poäng mot vad din bokstavsbricka visar.

DW – Double Word, du får dubbla poäng mot vad den totala poängen på ordet är.

TW – Triple Word, du får trippel poäng mot vad den totala poängen på ordet är.

När jag lade märke till att folk i mitt flöde på Twitter  talade om Wordfeud med entusiasm tog det inte många minuter innan appen för det spelet fanns i min iPhone.- Beroendeskapande twittrade någon. Knappast tänkte jag och förträngde vetskapen om min tävlingsinstinkt.Där satt jag plötsligt och helt oplanerat  med fem sex spel på gång samtidigt. Totalt fokuserad och kände  förtjusningen över varje drag som gav  höga poäng och irriterade mig över att bestämd form, pluralis och alla tänkbara verbformer godtogs. Jag är inte ensam om att ha blivit biten. Lotta Hohner i Göteborgsposten skriver:

Appen Wordfeud har fått miljontals människor att försaka sömn och arbete för att utmana vänner och främlingar i Alfapet.

Försaka jobb och sömn för ett spels skull, kan det verkligen stämma? Att miljontals spelar Wordfeud är en sak. Om alla  låter spelet knycka fokus från jobb och förstöra sömnen är en helt annan femma.

Ett kul spel och lite hjärngympa kan aldrig skada. Ett ökat  ordförrådet får man på köpet. Vill man kan man också förbättra ordförståelsen genom att välja engelsk eller varför inte spansk ordlista istället för den svenska.  Eftersom Madrid är inlagt i resplanen tänker jag för skoj skull se hur långt mina kunskaper i spanska bär genom att spela Wordfeud med spansk ordlista.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
12 years ago

Kul spel att fördriva tiden med.

trackback

[…] Hjärngympa med Wordfeud. […]