Grattis Norge!

Gästbloggare Morgan

Att vara ”stor” i nederlaget och glädjas åt motståndarlagets framgångar är en gammal god regel inom idrotten. Därför gratulerar vi Norge till segern i VM. Mer eller mindre sannolika bortförklaringar överlåter vi åt sportjournalistikens ”prinsessor på ärten”. Norge vann helt enkelt, man ville mer och några skönhetspoäng delas inte ut i ishockey. Nu är inte skrällar ovanliga i grundserien, Tyskland klappade till huvudfavoriten Ryssland häromdagen, men det förtar inte den norska insatsen. På sikt är sådana sk. skrällar bara bra för hockeyn, fler nationer kan  stiga fram i rampljuset. I alla händelser blir fortsättningen av VM intressant att följa, gärna fler skrällar tack, och lycka till Norge mot USA och Österrike!

Funderade igår på att sätta en hygglig peng på norsk seger men glömde av det i hastigheten. Det känns lite surt men pengar är ju något som är ”easy come-easy go. Vem vinner VM? Beredd att satsa en slant på Tjeckien, nästan hemmais och om Jagr vaknar på rätt sida blir dom svåra att tas med.

Media: ab12 db dn1 ex12 svd svt sr vg

Andra om , ,, , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
raekken
raekken
13 years ago

Det er ikke noe å skammes over. 10 av 10 ganger slår Sverige, Norge i hockey. Dette er ikke noen norsk ”gren” i idrett. Vi er på det beste middelmådige.

Den svenske elitserien, er kanskje verdens nest beste liga, så selv med uten NHL proffene, skulle dette være en ”walk over”.

Shit happens, er alt jeg kan si, som nordmann.

B-J
B-J
13 years ago
Reply to  raekken

Jag är själv norrman som bor i Karlstad sedan många år. Är FBK fans på min hals o gillar stakt den roll FBK haft som förebild för norsk hockey. Är dock jättestolt över våra FBK spelares insats i matchen på Lördag. Tycker också svensk hockey kan gå med huvudet högt då det är ni som fostrat norsk hockey till största delen dom senaste 20 åren eller så. Så stort tack Sverige.