En långkörare med Skanska …

 Vi bor i ett nybyggt hus som förvandlats till en byggarbetsplats med en aldrig sinande ström av Skanskas  hantverkare.

fönsterInte i min livligaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig att det skulle bli en långkörare när jag skrev första inlägget om hur vi frös trots yllesockor, filt och kofta i vår  nyinköpta lägenhet. När felen sedan staplades på varandra blev det som en never ending story. Till slut undrade jag vad som kommer härnäst.

Det var tur att jag inte visste att det skulle visa sig att jag bor i ett hus som läcker  på grund av konstruktions- och byggfel.

Varje gång jag skriver har jag innerst inne trott att nu så nu är allt okej.Det är precis det jag tror även den här gången. Fuktmätning vid fönster och hörn visade inget att anmärka på. Vi tycks vara skonade  om det nu inte visar sig annat vid yttre besiktning. Detta till trots tycks strömmen av hantverkare   aldrig sina.  Nästa vecka väntar vi snickare och målare som fixar de fönsterlister som togs ned vid fuktmätningen.En bagatell med tanke på vad andra i huset får utstå..

fönsterinneNu är hela vår lägenhet inramad av byggställningar, även vårt sovrumsfönster. Än så länge bor vi i alla fall inte inneslutna i en kokong som de på andra sidan gör. Snart sluts kokongen även runt oss då fönster ska fogas om, fuktskadade fönster tas ut  och   nya bredare fönsterkarmar sättas in. Buller en masse är vad väntar

Tacka sjutton för att vi inte vill bo kvar inte ens efter att allt förhoppningssvis är åteställt och huset är regnsäkrat.  Vi vet i alla fall vilket byggbolag och vilken byggherre vi ska akta oss för.

Foto: Annarkia

imageDag 27 i #blogg100
Läs även andra bloggares åsikter om ,, , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments