Smittad av rubrikerna.

Årets farsot Ehec fyller medias rubriker. En riktigt fuling är den där bakterien. Det som är oroväckande är att smittkällan är okänd.Det är inga spanska gurkor som är boven i dramat.

Det är lätt att raljera över stora rubriker och missvisande sådana. Smittan sprider sig de facto inte som en löpeld. Det krävs direktkontakt med bakterien och kan smitta människor emellan om man inte sköter handtvätten efter toabesök. De som smittats i Sverige har fått smittan i Tyskland eller fört med sig den hit.

Jag vet allt det där men ändå finns det något där i bakhuvudet som får mig att kolla extra noga att det enbart är svenska grönsaker som läggs ned i kundvagnen då jag handlar. Idag åt vi lunch i Grebbestad , en paj med mängder av nyttiga grönsaker låg på tallriken och jag var vrålhungrig. Jag får erkänna att när vi lämnade bordet låg alla grönsaker kvar på min tallrik.Fånigt! Ja, jag vet. Men det kan inte hjälpas. Den oro som rubrikerna skriker ut  har smittat mig. Fattas bara att jag också undviker golfbanan.Det var ju på golfresa i Tyskland  som …

Tidigare inlägg

Media: ab1, dn123, ex1, svd1, sr1, svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
13 years ago

Ditt inlägg slutar lite konstigt. ”golfresa i Tyskland som…” Det känns som om något saknas. För övrigt håller jag med om att EHEC verkar vara en läskig bakterie.