På vem(s) sida?

Kommer Socialdemokraterna att ge sitt ja till fortsatt medverkan i kriget i Libyen?

Socialdemokraternas (S) utrikespolitiske talesman Urban Ahlin säger att Natos nya önskemål kan påverka partiets vilja till kompromiss. (DN)

NATO förlänger insatserna med 90 dagar och har skickat en förfrågan till Reinfeldt om att utvidga de svenska insatserna med soldater för att borda fartyg. Med tanke på Italiens ovilja att ta emot flyktingar från Nordafrika samtidigt som EU:s egen gränsorganisation Frontex aktivt försökt hindra flyktingar  att nå EU känns beskedet oroande. I färskt minne finns också Sveriges försök att sälja övervakningsutrustning till Libyen, för att de ska kunna söka upp flyktingbåtarna enklare. Ewa Björling var  så sent som 2010 på besök i Libyen av den  anledningen.

En angelägen fråga att besvara är därför vilka uppgifter  de svenska marina insatserna förväntas  ha? Det kan eller ska inte vara Sveriges uppgift att stoppa flyktingar på väg mot Italien  eller Malta och därmed bryta mot internationella konventioner som ger människor rätt att söka asyl.

Bloggat: Jinge, Peter Johansson

Media: ab12, dn123, svd12, ex1, sr12, svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
13 years ago

Den stora frågan är om de drogade barnsoldaterna nu är tillbaka från detox? Vi får fråga Juholt som säkert sitter inne med de avgörande faktan i frågan… ;o)

trackback

[…] & Kultur, ISBN 978-91-27-12227-7, Mellanöstern, Palestina, Israel, Jerusalem Läs gärna: annarkia 1 2 3 humanlabrat 1 lid soc osunt rödab 1 svpol varghjärta […]