Finansiera skulder med nya lån, en ohållbar ekvation?


Den omedelbara oron för amerikansk ekonomi är avvärjd medan oron har sitt grepp om Europa.

Moody behandlar USA med silkesvantar och tar inte ifrån högsta kreditvärde AAA. Om det lugnar marknaden återstår att se. Att finansiera skulder med nya lån är ju bara att skjuta allt framför sig såvida Obama inte lyckas skära ned ordentligt i försvarsbudgeten och öka inkomsterna med höjda skatter.

Många frågor väntar på svar. 

Vad   kommer Sverige att göra när USA drar tillbaks trupper från Afghanistan? Axla USA:s mantel som flera länder tillsammans med Sverige gör i Libyen? Eller satsa på att avveckla militära insatser och växla över till civila?

Oron  stillades inte av att budgetproblemen för tillfället lösts i USA. Här finns flera länder som vacklar under skuldbördan. Hur det ska gå med euron är en öppen fråga. Kommer EU att köra Grekland på porten för att rädda EMU? Går det med den ekonomiska oro som finns på Irland, i Spanien, Portugal och nu också Italien?

Om dubbeldippen väntar bakom dörren och en djupare recession inte går att undvika hur ska man då agera för att klara sig torrskodd  genom en ny finanskris?

Media: SvD12345, DN1234, AB12, Ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:

  5 comments for “Finansiera skulder med nya lån, en ohållbar ekvation?

 1. Martin
  3 augusti, 2011 at 12:34

  Blir lite speciellt när alla lånar av varandra i en ring. I en ring:
  One Ring to rule them all,
  One Ring to find them,
  One Ring to bring them all
  and in the darkness bind them

 2. Jo'El
  3 augusti, 2011 at 15:07

  Om en skuldsatt privatperson skulle rankas som kreditvärdig i offentliga register så skulle den som rankar den personen bli fälld för bedrägeri och bli skadeståndsskyldig till de som förlorat pengar på detta.. Det vore nice om det regelverket kunde utökas till att även gälla länder.

  Låt USA falla… När krutröken skingrats och inbördeskriget är över så kan återstående överlevande lära sig läxan i lugn och ro, och aldrig välja in penga-missbrukare igen i sina myndigheter.

  • 3 augusti, 2011 at 15:22

   och så var det det där med godkänd mail-adress 🙂

  • Martin
   3 augusti, 2011 at 16:51

   Jag undrar om jag skall sköta min ekonomi nationalekonomiskt. När större delen av min månadslön går till att betal enbart räntan på skulderna, då sänker jag min lön och lånar en massa till.

   • 3 augusti, 2011 at 23:54

    Vill inte rekommendera det

Comments are closed.