Finansiera skulder med nya lån, en ohållbar ekvation?


Den omedelbara oron för amerikansk ekonomi är avvärjd medan oron har sitt grepp om Europa.

Moody behandlar USA med silkesvantar och tar inte ifrån högsta kreditvärde AAA. Om det lugnar marknaden återstår att se. Att finansiera skulder med nya lån är ju bara att skjuta allt framför sig såvida Obama inte lyckas skära ned ordentligt i försvarsbudgeten och öka inkomsterna med höjda skatter.

Många frågor väntar på svar. 

Vad   kommer Sverige att göra när USA drar tillbaks trupper från Afghanistan? Axla USA:s mantel som flera länder tillsammans med Sverige gör i Libyen? Eller satsa på att avveckla militära insatser och växla över till civila?

Oron  stillades inte av att budgetproblemen för tillfället lösts i USA. Här finns flera länder som vacklar under skuldbördan. Hur det ska gå med euron är en öppen fråga. Kommer EU att köra Grekland på porten för att rädda EMU? Går det med den ekonomiska oro som finns på Irland, i Spanien, Portugal och nu också Italien?

Om dubbeldippen väntar bakom dörren och en djupare recession inte går att undvika hur ska man då agera för att klara sig torrskodd  genom en ny finanskris?

Media: SvD12345, DN1234, AB12, Ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
12 years ago

Blir lite speciellt när alla lånar av varandra i en ring. I en ring:
One Ring to rule them all,
One Ring to find them,
One Ring to bring them all
and in the darkness bind them

Jo'El
Jo'El
12 years ago

Om en skuldsatt privatperson skulle rankas som kreditvärdig i offentliga register så skulle den som rankar den personen bli fälld för bedrägeri och bli skadeståndsskyldig till de som förlorat pengar på detta.. Det vore nice om det regelverket kunde utökas till att även gälla länder.

Låt USA falla… När krutröken skingrats och inbördeskriget är över så kan återstående överlevande lära sig läxan i lugn och ro, och aldrig välja in penga-missbrukare igen i sina myndigheter.

Martin
Martin
12 years ago
Reply to  Jo'El

Jag undrar om jag skall sköta min ekonomi nationalekonomiskt. När större delen av min månadslön går till att betal enbart räntan på skulderna, då sänker jag min lön och lånar en massa till.