Dagen sprider unken lukt.

Tidningen Dagen har stoppat en annons om ett ungdomsläger för kristna homo-, bisexuella , trans- och queerpersoner med följande motiveringen

Det finns olika hänsyn att ta. Här lät jag hänsynen till läsekretsen gå före annonspengarna. En annons om utlevd homosexualitet passar inte passar inte i Dagen, säger chefredaktör Elisabet Sandlund till Kyrkans Tidning.


Hur det går ihop med att tidningen säger sig vara partipolitiskt obunden på kristen grund förtäljer inte historien.  Bilden av tidningen Dagen som  pingströrelsens egen medlemstidning förstärks och sprider en trångsynt unken lukt från den kristna högerns gömslen.

Ungdomslägret arrangeras av Svenska kyrkan, Svenska kyrkans unga samt Riksförbundet EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna HBT-personer).

Som protest mot Dagens beslut och i solidaritet med   ungdomslägret och kristna HBT-personer  publicerar jag annonsen på min blogg.

Fler bloggar Krassman, Ulf Bjereld, S-buzz, Johan Westerholm, Trollhare. alltid rött alltid rätt, Martin Moberg, HBT-sossen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
HDR-fotografen
HDR-fotografen
13 years ago

Förstår inte hur man väljer att tro på en lära som i årtusenden jagat människor med annorlunda sexuell läggning. Låt Dagen tillsammans med religionen dö ut.

annarkia
13 years ago
Reply to  HDR-fotografen

I Smålands Jerusalem kan det från och till vara en aning svårt att andas.Starka frireligiösa nätverk där medlemsskap i någon av ortens alla kyrkor ärvs i rakt nedstigande led.Så hålls myterna vid liv.

trackback

[…] bloggar: Annarkia, Krassman, Ulf Bjereld, S-buzz, Johan Westerholm, Stefans konspirationer, Trollhare, Alltid rött […]