Dagen sprider unken lukt.

Tidningen Dagen har stoppat en annons om ett ungdomsläger för kristna homo-, bisexuella , trans- och queerpersoner med följande motiveringen

Det finns olika hänsyn att ta. Här lät jag hänsynen till läsekretsen gå före annonspengarna. En annons om utlevd homosexualitet passar inte passar inte i Dagen, säger chefredaktör Elisabet Sandlund till Kyrkans Tidning.


Hur det går ihop med att tidningen säger sig vara partipolitiskt obunden på kristen grund förtäljer inte historien.  Bilden av tidningen Dagen som  pingströrelsens egen medlemstidning förstärks och sprider en trångsynt unken lukt från den kristna högerns gömslen.

Ungdomslägret arrangeras av Svenska kyrkan, Svenska kyrkans unga samt Riksförbundet EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna HBT-personer).

Som protest mot Dagens beslut och i solidaritet med   ungdomslägret och kristna HBT-personer  publicerar jag annonsen på min blogg.

Fler bloggar Krassman, Ulf Bjereld, S-buzz, Johan Westerholm, Trollhare. alltid rött alltid rätt, Martin Moberg, HBT-sossen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant

3 comments for “Dagen sprider unken lukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.