Stugöppning i coronatider?

Påsken närmar sig och med den traditionsenlig stugöppning. Så har det alltid varit. Före coronan. Nu mitt i krisen är inget längre som det brukar vara.

Tillhörande riskgrupp är det social distansering som gäller. Inget socialt umgänge, stängd dörr, Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser och Netflix som enda sällskap.

Höjdpunkten är dagens promenad i skogen och kassen med förnödenheter som snälla grannar sätter ner utanför vår dörr. Jag tackar min magkänsla som fick oss att som det heter preppa i tid. Toapapper, konserver och fylld frys ger trygghet men för hur länge. I Göteborg är prognosen att peaken nås om 4-5 veckor.Hur lång tid kommer det att ta innan faran är över? De restriktioner som angetts gäller fram till 31/12 2020. Nio månader!

Det är svårt att ta in vad som händer. Kanske är det tur annars skulle faran med epidemin leda till total handlingsförlamning, sömnlösa nätter och i värsta fall ångestattacker.

Dagens presskonferens hos Folkhälsomyndigheten var tyngre och mer ödesmättad än tidigare. Mer om palliativ vård och död. Mer om intensivvårdsplatser som börjar fyllas och läkemedel och skyddsutrustning som sinar. Här och då tog jag in att nu är det allvar.

Bilen som stod packad för avfärd till vistelsen i sommarhuset backades in i garaget igen.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments