Sommar och golf. (2)

Sommar, sol, shorts och blå himmel väckte lusten att testa klubborna på golfbanan.

Det var tre år sedan sist. Den sista golfrundan gav då en smärta i vänster knä som inte ville ge med sig. Grav artros i vänster knä och golf visade sig vara en dålig kombo.

Två knäledsoperationer och tre år senare stod jag idag på drivingrangen och testade klubborna utan smärta i knäna. En kortare golfrunda för att testa om mina nya knäleder fungerade på golfbanan vågade jag mig på. Visst gjorde de det. Gick i mål efter sex avverkade hål utan känning i knäna. Vilken glädje!

Muskelminnet är suveränt. Tre år sedan jag höll i en golfklubba och slagen satt godkänt.
En niohålsrunda innan veckoslutet får visa om det är dags att åter aktivera mitt medlemsskap. Vår pro gav mig fritt fram att testa innan beslut.

Vilken bra rehab golfen kan bli. Styrkan i höger ben måste byggas upp. Det är ju bara sex månader sedan höger knäled byttes ut. Nervsmärtan under de 3-4 månaderna efter operationen är borta och sömnen har återvänt. Efter dagens golfrunda känns inget obehag i det knät. Det vänstra däremot som har en slemsäck som reagerar på ansträngning svällde rejält idag men har efter högläge och en stunds vila minskat i storlek. Förbaskat synd och irriterande med den säcken. Den behövs ju inte ens med konstgjord knäled.

Nåja v knä ingår i en forskningsstudie och i mars 2020 är det treårskontroll och specialröntgen igen. Besvärar slemsäcken fortfarande får jag ta ett samtal med läkaren om ev åtgärd.

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments