Väntar finanskrasch bakom dörren?

Var den senaste finanskrisen bara försmak på vad som komma kan?

Frågan är om strategin att isolera den ekonomiska krisen till Grekland, Irland och Portugal kommer att lyckas. Greklands kreditbetyg är i botten och risken för konkurs ökar. Nu är inte bara Italien, utan även Spanien illa ute. Och fler står på . Eurosamarbetet har uppenbarligen varit en hämsko för svagare ekonomier .

I USA börjar molnen hopa sig när budgetförhandlingarna dras i långbänk och underskottet skenar. Krig kostar och frågan är vad som händer när det går upp för amerikanerna att det är kriget i Irak och Afghanistan som håller på att sänka den amerikanska ekonomin.

Här i Sverige har Anders Borg sänkt skatter med lånade pengar. Vad händer om ekonomier viktiga för den svenska exporten börjar gå på knäna?
Hur påverkas Sverige om och när en ny djupare finanskris slår till? Ett nytt läge där bankerna får svårt att själva låna pengar påverkar den enskilde med kraft. Länge har talats om en bostadsbubbla som i det läget kan explodera. Hur påverkas vi alla om den redan långa arbetslöshetskön späs på av fler?

Personligen är jag ytterst tveksam till att köpa den lägenhet i Göteborg i ett nybyggt hus som skulle möjliggöra att jag åter igen kan kalla mig för Göteborgare. Vad händer om krisen slår till och huset som är en bostadsrätt står med massa tomma lägenheter?Ett problem att leva med med tanke på att pensionärer och krigsveteraner kan bli de som får betala priset för USA:s krigföring med lånade pengar.
Media: DN12

Andra om: , , , , ,

4 comments for “Väntar finanskrasch bakom dörren?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.