Vinstintresset går före behoven.

Vinststyrning hör inte hemma i välfärden. Det är människor i nöd som drabbas.

Det senaste offret i en verksamhet där lönsamheten går före behoven är en 65-årig kvinna. Hur många fler ska behöva gå en förtida död till mötes på grund av okunnig personal och  en verksamhet som styrs av vinstintresset. Det handlar om SOS-alarm som ställt krav på  höjd vinstmarginal. Mer än var tionde krona ska gå i vinst och det är högt jämfört med andra statliga bolag.

Enligt styrelseordföranden Johnny Magnusson (M) ska personalstyrkan reduceras och fler samtal besvaras från andra håll i landet än där den som ringer in bor.(DN)

I en verksamhet där behoven borde styra slimmas verksamheten för att uppfylla kraven på högre lönsamhet. Det är sjuka människor som drabbas när välfärden kommersialiseras. I en verksamhet där tidsmarginalen handlar om liv och död måste vinstmarginalen slängas åt sida.

Vilken kallblodig cynism som visas sjuka i Sverige i dag.Sjuka betraktas inte som sjuka efter en av regeringen fastställd tidpunkt och slängs ut i kylan. De med tjockare plånbok går före i vårdkön medan nödlidande får bita ihop. Svårt sjuka lämna åt sitt eget öde när snabb ambulanstransport hade kunnat rädda liv. Det är resultatet när den generella välfärden får stryk och endast en liten. liten kärna tillåts vara kvar.

Bloggat: Krassman, Kaj Raving, M Moberg

Media: AB, GP,

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , , ,

4 comments for “Vinstintresset går före behoven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.