Vinstintresset går före behoven.

Vinststyrning hör inte hemma i välfärden. Det är människor i nöd som drabbas.

Det senaste offret i en verksamhet där lönsamheten går före behoven är en 65-årig kvinna. Hur många fler ska behöva gå en förtida död till mötes på grund av okunnig personal och  en verksamhet som styrs av vinstintresset. Det handlar om SOS-alarm som ställt krav på  höjd vinstmarginal. Mer än var tionde krona ska gå i vinst och det är högt jämfört med andra statliga bolag.

Enligt styrelseordföranden Johnny Magnusson (M) ska personalstyrkan reduceras och fler samtal besvaras från andra håll i landet än där den som ringer in bor.(DN)

I en verksamhet där behoven borde styra slimmas verksamheten för att uppfylla kraven på högre lönsamhet. Det är sjuka människor som drabbas när välfärden kommersialiseras. I en verksamhet där tidsmarginalen handlar om liv och död måste vinstmarginalen slängas åt sida.

Vilken kallblodig cynism som visas sjuka i Sverige i dag.Sjuka betraktas inte som sjuka efter en av regeringen fastställd tidpunkt och slängs ut i kylan. De med tjockare plånbok går före i vårdkön medan nödlidande får bita ihop. Svårt sjuka lämna åt sitt eget öde när snabb ambulanstransport hade kunnat rädda liv. Det är resultatet när den generella välfärden får stryk och endast en liten. liten kärna tillåts vara kvar.

Bloggat: Krassman, Kaj Raving, M Moberg

Media: AB, GP,

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] att ta det vi betalar skatt och för det driva larmcentraler. För att göra det vill de 12% vinst. Vinstintresset går före behoven – för så är det ju i en affärsplan för ett vinstdrivet […]

Jinge
13 years ago

Jag tror inte att det är så enkelt. Sveriges Kommuner och Landsting är storägare i SOS Alarm, nu agerar borgarna i de politiska församlingarna för att avrusta allt gemensamägt, nu har turen kommit till SOS Alarm. Det bolag de andra går över till ägs av ett finskt riskkapitalbolag och i samma stund som SOS Alarm kastar in handduken så kommer kostnaderna för verksamheten att tredubblas eller femdubblas, för då är det skattebetalarna som får betala.

Sedan kan man ju undra när försäkringsbolagen hänger på och börjar sälja ”ambulansförsäkringar” till folk, för visst kommer det att följas av en ”egenavgift”, var så säker.

Detta är en mycket sorglig utveckling, men det blir samma sak som det har blivit med annat som numera inte anses ”fint”. Den liberala ekonomismen blir segare och hur stor majoritet (S) skulle kunna få 2014 så kommer deras vilja och möjlighet till återställning vara lika stor som +/- noll.

snawitz
13 years ago

Vinstintresset går definitivt före behoven – är det inte så för oss alla?

Min åsikt är, att det oftast är sämre att jobba för ett privat företag.
OK, lönen är ofta högre, men du får göra minst 2 personers jobb varje dag