Vinden svänger.

Det kan inte vara kul att vara moderat idag. Då tänker jag inte i första hand på att partiet backade i omvalet i Örebro och Västra Götaland.  Nej jag tänker på hur Sofia Arkelsten försöker blanda ihop korten när hon kommenterar valresultatet. Videon talar för sig själv.

För att inte tala om moderaternas starke man i Västra Götaland Magnusson som i sin maktiver i SR sa att han kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna när det stod klart att ingetdera blocken har fått egen majoritet, något han senare under dagen backade på.

Det ser ut som om valvinden har vänt till socialdemokraternas fördel. Trots lågt valdeltagande gick socialdemokraterna framåt. Att i det läget tala om Juholteffekt är att förminska det faktum att de som gick till valurnorna föredrar en vård som är lika för alla och som ska ges efter behov och inte efter plånboken.

Det låga valdeltagandet pekar på att för demokratins skull bör vi inte ha skilda valdagar för kommun och riksdag. I Västra Götaland var valdeltagandet så lågt som 43 och en katastrof för demokratin.Det är en siffra som vi skulle ifrågasätta legitimiteten av i vilket annat val i vilket land som helst.

Bloggat: M Moberg, P Andersson, Jinge, Svensson

Media: GP12, DN123, AB, Ex123 , SVT123456, SR12345,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
13 years ago

[…] Jonas Sjöstedt, opassande, Roger Jönsson (s), Annarkia, Jämlikhetsanden, Signerat Kjellberg, Lotta Olsson (m) blogg, Martin Mobergs blogg, Peter […]

Harry
Harry
13 years ago

Att vilja samarbeta med ett parti som har kommit in genom ett demokratiskt val, visar att man respekterar demokratin (folkets vilja) och om fler partier skulle ägna sig åt det, istället för att vända 7 procent av Sveriges väljarkår ryggen. Då skulle säkert valdeltagandet vara högre överlag. Moderaterna ska ha en eloge för att de hedrar demokratin medan vi kan klara oss utan politiker som efterlyser ”röstboskap” som går till valurnan och lägger utpekad röstsedel/sedlar i urnan.
Att valdeltagandet är lågt beror på att människor är hopplösa och inte förväntar sig några förändringar vad som än händer.

trackback

[…] Nyval, Arbetsförmedlingen, Kritik, Alliansen ab dn12 svd ex sr svt gp Läs oxo: jonas röda-b erik annarkia 1 bitte pamflett k&å var uri = […]