Vilseledande om ökat gap mellan blocken.

Vilseledande mediarapportering om opinionsläget inför riksdagsvalet.Kyrkovalet är över för den här gången. Valdeltagandet har ökat från 11,9 till 12,7 procent. Ökningen kan bero på att kyrkan tappat medlemmar sedan förra valet. Allt fler gör ett aktivt val och lämnar kyrkan.

abMedia fokuserar SD som fick 6% av rösterna.  Det är ett resultat som ligger en bra bit under vad det partiet fått i de senaste opinions-undersökningarna.  Det väljer  media att blunda för  då de redovisar ett ökat gap mellan alliansen och den rödgröna oppositionen.

– Avståndet mellan de politiska blocken är större än någon gång sedan vi ­började med mätningarna. Alliansen har en jättestor uppförsbacke, säger Carl Melin, analyschef på United Minds.

De rödgrönas övertag är nu tio procentenheter. ­Detta trots att de fyra ­regeringspartierna de ­senaste veckorna fått stor medial uppmärksamhet till följd av en rad budget­utspel. (AB)

Valet avgörs först på valdagen replikar Fredrik Reinfedt. Det har statsministern helt rätt i. På valnatten räknas Sveigedemokrternas röster i dagsläget ca 600 000. Inte kommer SD att att lägga sin röst på Stefan Löfven som  statsminister! Det vet Fredrik Reinfeldt mycket väl: Han kan  sitta lugnt i båten trots ökat gap.

För säkerhets skull lockar han med ett femte jobbskatteavdrag som ska finansieras med lånade pengar i hopp om att väljarna inte insett sambandet mellan skattesänkningar och urholkad välfärd.

Media: SR1,2,DN1,2,SvD1,2,3,4 & bilderblogg.se & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Mediekritik, Politik, Val2014, Sverigedemokraterna, Sifo, Journalistik, Information, Läsare, Lyssnare, Tittare, Television, Radio, Papperstidningar, Journalister, Opinionsundersökningar ekot1 dn123 svd123 annarkia […]