Vill inte ha ny gran på taket!

Denna höst står stormarna  på kö.


Nu är de dags igen. SMHI utfärdar klass II varning där jag bor. Sydvästlig vind den här gången. Tack för det.Bara för några veckor sedan fick Bohuslän sin beskärda del. Orkanstyrka i byarna och nordöstlig vind. Ovanlig vindriktning orsakade många trädfällningar sa besiktningsmannen då han besiktade granen som valt att landa på taket på vårt sommarhus i norra Bohuslän

granen1

Stormen Sven tyckte att vi skulle ha gran i år.

Det var några nervösa dagar innan granen tagits bort och taket kunde inspekteras. Vi hade en himla tur. En buckla i skorstenshuvan och en krossad vindskva plus min egenhändigt hopsnickrade vedbod krossad var hela kalaset.

Inte utan att jag blir en aning nervös när jag nu hör att en ny storm är på väg. Bohusbanan stängs från midnatt. Låt oss nu hoppas att stömmen inte går nu när kyl och frys fyllts med mat inför årets stora helg.den här gången .

SMHI:s varningar
Klass 2

Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg: Söndag morgon frisk till hård sydvästlig vind, kortvarigt med risk för stormbyar 25m/s, därefter mycket hårda vindbyar 21 m/s. Redan under eftermiddagen avtagande (AB)

Relaterat i media DN,SvD,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ailas
10 years ago

Grattis till turen i oturen! Håller tummarna för att strömmen stannar och julmaten klarar sig samt passar på att skicka en varm JULKRAM från Huskvarna, där rosorna fortfarande blommar på sina ställen.