Nu vänder det!

linje17Vi är många. Vi är många, många fler som vägrar acceptera att rasismen slår rot än de mörkerkrafter som visade sig i Kärrtorp för bara en vecka sedan

När vår enskilda maktlöshet blir ett kollektiv, när vi organiserar oss, då förvandlas maktlösheten till makt, Nathan Hamelberg , Kärrtorps Idrottsplats idag.

Demonstrationerna mot rasism och fascism har ringlat sig genom Sverige som ett pärlband med början i Göteborg. I dag kom 16 000 till Kärrtorp och fler orter står på tur.  Nu vänder det!

Antirasism är ett allmänintresse och inget särintresse något som vissa debattörer ackompanjerat av media borde inse!

Demonstrationerna runt om i landet mot rasism,  fascism och för medmänsklighet har samlat många, många fler än förväntat.

Låt oss hoppas att julen 2013 blir en vändpunkt då vi ser ett mänskligare samhälle växa fram, ett samhälle där allas lika värde står högst på agendan. Ett samhälle där ingen absolut ingen står över någon annan.

Lästips:Thousands rally against racism in Sweden, Al Jazeera; Kärrtorp handlade om 20 000 som fått nog, Deeped; Världen efter Kärrtorp, Magnihasa,

Media: AB12,DN12,SvD12345, Skanskan,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5, Skanskan, NSK, LT, Mer: Annarkia, Röda Malmö, Kildén & Åsman, Läs även andra bloggares åsikter om Kärrtorp, […]

Peranders
10 years ago

Det känns bra att vi är många som reagerar starkt mot rasism. Än mer fruktansvärt är det när mörkrets krafter dessutom tar till våld. Själv deltog jag i en manifestation mot rasism, och som också var en sympatiaktion för de attackerade demonstranterna i Kärrtorp, på Stora Torget i Sundsvall i lördags.

God Jul!