Vem byggde landet?

Inympas en lögn tillräckligt många gånger blir det till slut en sanning. Är det vad de fyra moderaterna inbillar sig när de i en debattartikel lägger ut texten om välfärd och god ekonomi.

Det är den moderatstyrda regeringen som byggt upp välfärden i Sverige. Smaka på det påståendet. Ingen nu levande människa köper det påståendet. Istället är det ju så som alla vet att moderaterna alltid satt upp kalla handen inför nya reformer:

Ekonomin går bra jämfört med omvärlden

Visst stämmer det men inte för alla. Några har berikat sig medan andra halkat efter. I avregleringens spår görs jättevinster som vanligt folk får betala. Elen kostar skjortan.

Under de fyra år som gått med moderatstyrd regering har den generella välfärden sakta men säkert raserats. Arbetslöshetsförsäkringen en av de sämsta inom OECD, en av västvärldens tuffaste sjukförsäkringssystem och en hårdare beskattning av pensionärer än annorstädes har sett dagens ljus tack vare Reinfeldts regering.  Som ett brev på posten har klyftorna mellan olika inkomstgrupper ökat samtidigt som  fattigdomen ökar. En kvarts miljon barn lever idag i fattigdom i Sverige. Kostnaderna för socialbidrag skjuts i höjden.

Nu hör det ju också till saken att Reinfeldt övertog statsministerposten efter det att socialdemokraterna med Persson i spetsen genom nedskärningar och sparbeting lyft Sverige från en tärande statsskuld. Tack vare en folkomröstning står också Sverige utanför eurosamarbetet. Ett samarbete som visat sig vara en ekonomisk fälla för länder som Grekland, Spanien och Portugal. Regeringen Reinfeldt har inte fört någon offensiv ekonomisk politik med undantag för alla de miljoner som pumpats in i finanssektorn samtidigt som bonusar i stort format fortsätter att delas ut. Resultatet är en kvardröjande hög arbetslöshet och en långtidsarbetslöshet som slår rekord.

Bloggat Ilsemarie, Martin Moberg, Roger Jönsson , Ronny Åkerberg

Andra om ekonomi, samhälle, politik,Intressant, AB12 DN.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments