Varför blunda för tillståndet här hemma?

Idag kan vi läsa om hur  USA har tagit sig friheten att övervaka vem man önskar. Svenska medier visar såväl förvåning som viss upprördhet över sakernas tillstånd i Obamas USA. Inte mycket sägs om hur tillståndet på övervakningsfronten ser ut i EU och Sverige.

Har journalistkåren förträngt vetskapen om vad FRA kan göra och inte att förglömma datalagringsdirektivet. Nog kan vi vara övervakade både av inhemskt slag och av amerikanskt.

Och alla de utpekade företagen förnekar och leker med orden för att förvilla. Amerikanska myndigheter förbannar avslöjandet och påstår att det är ett hot mot säkerheten. Det är ju terrorister eller presumtiva sådana man jagar, Det är ett väl så lovvärt motiv. Men en förlorad integritet och ett genomlyst privatliv kan väl ändock inte vara det pris vi ska betala?

image

Dags att ta på de lila igen?

Inte för att jag har något att dölja men frågan är om jag inte slänger såväl Facebook som G-mail på sophögen .Ska man lita på vad FRA säger om att det endast är trafiken över gränsen som övervakas bör jag också byta webbhotell med det snaraste.Är det det här som kallas paranoia? Eller är det helt enkelt så att det känns så  mycket bättre att agera,att göra något?

Till sist en stilla undran. Är det bara Piratpartiet som  tar kamp mot eländet?

Lästips:”NSA, FBI, FRA, DLD…”, Anna Troberg

Media:SvD12, DN1234,AB12 & A Romelsjö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments