Sopa igen spåren …

Det är ogörligt att försöka sopa igen spåren efter sig.Våra steg är synliga vare sig vi vill det eller inte. Men något kan vi göra. I synnerhet om vi är många som gör det. Inte för att vi har något att dölja men för principens skull. När it-företagen öppnar dörren till våra konton och därmed vårt privatliv har det gått för långt.

Det går inte att ha hemligheter på nätet. Det fick svenskarna lära sig redan under FRA-debatten för några år sedan. Nu avslöjar tidningarna The Guardian och Washington Post att bolag som Apple, Google, Facebook och Skype lämnar ut information till NSA, National Security Agency. NSA är den amerikanska ­avlyssningscentralen, USA:s svar på det svenska försvarets beryktade radioanstalt – FRA.

Ingen blir väl egentligen förvånad. Den amerikanska avlyssningen omfattar alla former av nättrafik: mejl, telefonsamtal, sms, bilder, chattar, filöverföringar och lagrad data. Privata kontakter och personliga bilder samlas in tillsammans med upp­gifter om var folk befinner sig och med vem (AB)

Spårlös blir jag ju inte men … några spår färre för den positiva känslans skull planerar jag. Innan natten ska mitt konto på Facebook, ansiktsboken som gått och blivit lakej åt Storebror stängas av . Om det blir en skilsmässa som kommer att bestå får framtiden utvisa. När jag ändå är igång stryper jag nog även Instagram och Pinterest. Och G-mail förstås.

Västtrafiks trafikplanerare installerade jag aldrig och kommer inte heller att göra det. Det räcker så gott med att bilens registreringsnummer fastnar på trängselskattens kameraövervakning.

Och bloggen då? Den får ligga kvar även om inläggen blivit allt sparsammare. Inläggen ligger ju redan där som en spårmatta med alla mina åsikter och ett och annat om min vardag. Panoramio, Google Earths karta måste jag bara ha kvar. Tjaa det blir några rejäla spårfält. Men som sagts har man inget att dölja så…men tillfredsställelsen att göra något efter avslöjandet om it-företagens tjänstvillighet att öppna sina servrar åt spionorganisationer kan jag inte motstå.

I ärlighetens namn får jag väl tillstå att Facebook aldrig lockat och mitt konto är därför inte speciellt vare sig genomtänkt eller fullmatat.Instagram blir mest sporadiskt slarvigt tagna kort så ….någon större uppoffring att stänga ner blir det ju inte.

Nu ska jag göra något betydligt både roligare och hälsosammare än att sitta vid datorn. En runda golf väntar, bara så ni vet vad jag gör de närmsta timmarna.

Media: AB1234  DN1234 SR12 Svd12345 &  Bilderblogg.se

Andra om: , , , , ,   , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
adam
adam
10 years ago

Glömt att deaktivera kontot på FB eller litar Du på Mark Zuckerberg när han tvår sina händer:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152497242050942&set=a.469813215941.261399.175868780941&type=1

Joanna
Joanna
10 years ago

Lämna Fejan gör varken till eller från. Stanna kvar !

Respelion
10 years ago

Det finns ingen anledning att sluta använda dittan och dattan p.g.a dylika larmrapporter. De brukar poppa upp med jämna mellanrum. Det enda man behöver göra är att betrakta det man lägger ut på nätet som offentligt material. Det vet varje kändis.

trackback

[…] Edward Snowden avslöjat att storebror i USA,  eller underrättelsetjänsten har stenkoll på vad vi gör på nätet, så har det varit ett himla […]

trackback

[…] terrorister som smookescreen och täckmantel. Med rätt täckmantel och metala setting så suddas spåren ut, ingen ser bra ut eller in. Det är ju en nödvändighet för att arrestera den som bara säger […]

trackback

[…] här är nästan för otroligt för att vara sant, Google Chroomebookdatorn lanseras i dagarna. Hade jag varit VD för Google hade […]

trackback

[…] ingen annan kan se eller höra, känna eller lukta sig till. En stulen våg hämtar hem sina kära.Inget syns därefter […]