Sopa igen spåren …

... går ju inte!

Det är ogörligt att försöka sopa igen spåren efter sig.Våra steg är synliga vare sig vi vill det eller inte. Men något kan vi göra. I synnerhet om vi är många som gör det. Inte för att vi har något att dölja men för principens skull. När it-företagen öppnar dörren till våra konton och därmed vårt privatliv har det gått för långt.

Det går inte att ha hemligheter på nätet. Det fick svenskarna lära sig redan under FRA-debatten för några år sedan. Nu avslöjar tidningarna The Guardian och Washington Post att bolag som Apple, Google, Facebook och Skype lämnar ut information till NSA, National Security Agency. NSA är den amerikanska ­avlyssningscentralen, USA:s svar på det svenska försvarets beryktade radioanstalt – FRA.

Ingen blir väl egentligen förvånad. Den amerikanska avlyssningen omfattar alla former av nättrafik: mejl, telefonsamtal, sms, bilder, chattar, filöverföringar och lagrad data. Privata kontakter och personliga bilder samlas in tillsammans med upp­gifter om var folk befinner sig och med vem (AB)

Spårlös blir jag ju inte men … några spår färre för den positiva känslans skull planerar jag. Innan natten ska mitt konto på Facebook, ansiktsboken som gått och blivit lakej åt Storebror stängas av . Om det blir en skilsmässa som kommer att bestå får framtiden utvisa. När jag ändå är igång stryper jag nog även Instagram och Pinterest. Och G-mail förstås.

Västtrafiks trafikplanerare installerade jag aldrig och kommer inte heller att göra det. Det räcker så gott med att bilens registreringsnummer fastnar på trängselskattens kameraövervakning.

Och bloggen då? Den får ligga kvar även om inläggen blivit allt sparsammare. Inläggen ligger ju redan där som en spårmatta med alla mina åsikter och ett och annat om min vardag. Panoramio, Google Earths karta måste jag bara ha kvar. Tjaa det blir några rejäla spårfält. Men som sagts har man inget att dölja så…men tillfredsställelsen att göra något efter avslöjandet om it-företagens tjänstvillighet att öppna sina servrar åt spionorganisationer kan jag inte motstå.

I ärlighetens namn får jag väl tillstå att Facebook aldrig lockat och mitt konto är därför inte speciellt vare sig genomtänkt eller fullmatat.Instagram blir mest sporadiskt slarvigt tagna kort så ….någon större uppoffring att stänga ner blir det ju inte.

Nu ska jag göra något betydligt både roligare och hälsosammare än att sitta vid datorn. En runda golf väntar, bara så ni vet vad jag gör de närmsta timmarna.

Media: AB1234  DN1234 SR12 Svd12345 &  Bilderblogg.se

Andra om: , , , , ,   , , , , , ,

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  9 comments for “Sopa igen spåren …

 1. adam
  9 juni, 2013 at 12:40

  Glömt att deaktivera kontot på FB eller litar Du på Mark Zuckerberg när han tvår sina händer:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152497242050942&set=a.469813215941.261399.175868780941&type=1

  • 9 juni, 2013 at 13:21

   Svaret är nej på bägge frågorna. Facebook ryker när jag får tid. Idag blir det golf igen. 🙂

 2. Joanna
  9 juni, 2013 at 13:15

  Lämna Fejan gör varken till eller från. Stanna kvar !

  • 9 juni, 2013 at 13:20

   För mig gör det det. Om inte annat ett konto mindre som stjäl tid. Twitter har jag inte tänkt stänga ner. Det kontot tillför så mycket både nytta och nöje även om jag inte är så aktiv där just nu.

 3. 10 juni, 2013 at 08:51

  Det finns ingen anledning att sluta använda dittan och dattan p.g.a dylika larmrapporter. De brukar poppa upp med jämna mellanrum. Det enda man behöver göra är att betrakta det man lägger ut på nätet som offentligt material. Det vet varje kändis.

Comments are closed.