Vågar (S) stå på egna ben?

Trenden håller i sig. Socialdemokraterna fortsätter uppåt medan moderaterna faller tillbaks. Allianspartierna får sammanlagt 43,2 och de rödgröna 50,6 procent i Novus senaste väljarbarometer.

När verkligheten nu hunnit ikapp moderaterna  minskar attraktionskraften, något som lett till att  den borgerliga pressen börjar få byxångest. Det märk spå  Dagens Nyheters och   Svenska Dagbladets ledarsidor.

Frågan är om socialdemokraterna vågar välja väg utan att svika  mål som rättvisa och solidaritet eller om de ska fortsätta att  följa John och sträcka ut handen till moderaterna.? Nu är det upp till bevis för socialdemokraterna! Satsningen på utbildning för att häva den höga ungdomsarbetslösheten är ett gott tecken. Att en moderat som T0bé  inte ser ett samband mellan kunskap, utbildning och arbete är en annan sak. Nu väntar jag och många med mig med spänning på vad som ska presenteras i skuggbudgeten med stort(S).

Media: ex, svd, dn, novus, & M Moberg, Nemokrati

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Nordqvist
12 years ago

Om vi på allvar skall kunna skapa ett starkt opinionstryck mot de ökade klyftorna tror jag den avgörande utmaningen är att få med fler av oss som inte är direkt utsatta. Att skapa en en bred opinion nu, tror jag är helt avgörande för att dessa frågor skall lyftas inför nästa val. Annars finns en stor risk för att båda blocken istället kommer rikta in sig mot mittenväljarna och de utsattas situation kommer att försvinna från den politiska dagordningen. De ”nya moderaterna” får konkurrens av den ”nya socialdemokraterna” om i princip den samma ”anställningsbar”-politik!
Viktigast av allt att vi som tro på en alternativ politik för jämlikhet och värna om de svaga grupperna i samhället agerar på all sätt vi kan för att skapa opinion.
Gå med i facebookgruppen. Det räcker nu!
http://www.facebook.com/groups/237795589652627/