Vad är det som händer?

Vad är det som händer i svensk politik? Vad är det som …?

När Fredrik Reinfeldt höll sitt sommartal uppehöll han sig först vid Syrien och deklarerade att han gärna deltog i störtandet av en diktator men inte kunde veta vad som kom därefter. Om han lyfter blicken det minsta lilla kanske svaret finns i Irak och Libyen? Två länder som bombats av Nato i demokratins namn  och vars infrastruktur och kultur totalt raserats med inbördes strider om makten som följd.

Nästa nedslag Reinfeldt gjorde var i Stockholm där han lovade utbyggnad av tunnelbanan.  Tänk om han hade velat se till att tågen går i HELA SVERIGE också. För Reinfeldt gäller det att hålla sig på god fot med stockholmarna för att vinna valet 2014.  Hur det går för resten av Sverige och oss andra spelar mindre roll. Politik har blivit lockelsen efter maktens taburetter inte att tjäna det goda samhället. För den sakens skull ska nu alliansens kloka huvuden slås samman till ett moderat kan väl tänkas. Enighet framför allt även om småpartierna försvinner på kuppen. Reinfeldt ska ju bli historisk minsann.

Så sticker då Göran Hägglund upp fingret och säger stopp och belägg. Vad annat kan han göra i det opinionsläge som råder?

Statsminister Fredrik Reinfeldts kraftsamlingsförsök för att ena alliansen blev – en ny spricka.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund biter ifrån direkt mot förslaget om enade värderingar:

– Vi är inte intresserade. (AB)

Vad gör Löfven? Vurmar för 08-orna även han? Medelklassen i rikets huvudstad  ska smörjas. Har någon av herrarna funderat på vad som händer om övriga Sverige lämnas fritt för våg? Sverigedemokraterna kan mycket väl få ett inflytande som de bara kunnat drömma om.

Vi har i det här landet en aldrig skådad arbetslöshet. Den är historisk hög samtidigt som allt fler tvingas vända sig till kommunernas socialkontor. Det allmänna säljs ut till reapris och var och en ska sörja för sin egen trygghet. Den generella välfärden som skulle garantera vård efter behov , ett värdigt omhändertagande av våra äldre och ge arbetslösa en andra chans är som bortblåst. I ett samhälle som glider isär är det skillnad på folk och folk. Några smörjer kråset medan andra kämpar för att få vardagen att gå ihop.

Är det så här vi vill ha det? Visst måste ett annat Sverige vara möjligt!?

Media: AB12345,  DN123, GP12, SvD12, Ekot; SvD34, DN45, GP3,  & M Moberg,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments