Terror, ekonomi och huvudvärk.

Nya rubriker om terrorhot huvudvärk i Tyskland?

Låt oss hoppas att de rubrikerna är lika dåligt underbyggda som det sk bombhotet i Göteborg. Ni vet det där hotet som lamslog en hel stad och traumatiserade flera oskyldiga familjer. Det som inte var något hot utan baserades på överskottsinformation från ett telefonsamtal med dålig översättning.

Det finns anledning till oro men ingen hysteri sägs det nu i Tyskland. Känns det igen? Och så det där med utländsk partner som larmat. Visst var det väl så i Göteborg också? Kan det vara frågan om samma exploderande huvudvärk som i Göteborg?

Ett faktiskt terrorhot är något synnerligen allvarligt. Då larmen duggat tätt på senare tid utan att  något har hänt är det svårt att ta nya larm på allvar. Det är kanske det allvarligaste hotet?

Samtidigt larmas det om ekonomisk oro och risk för sammanbrott i eurosamarbetet . Irländarna står på tur att genomgå samma kur som grekerna med ökad arbetslöshet och nedskärningar i välfärden som följd av påtvingade sparkrav. Det om något kommer att skapa huvudvärk i många led.

Tidigare inlägg

Media: AB, Exp,DN, GP, SvD, SVT, VG

Andra bloggare om , , , , , ,,,, intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Yousif Al-ganabi
13 years ago

Terror industry
Made terrorism
What is the meaning of terrorism

I’m not in the course of the historical and theoretical view of the different meanings of the concept of terrorism, and recognize that the meaning of terrorism, these days, is al Qaeda activity. At the outset I strongly condemn any al Qaeda activity. But the rule-making, and making the so-called Afghan Jihad. The jihad in Afghanistan is the U.S. industry with distinction. And that the rule is the result of the Afghan Jihad and the U.S. policy.