Terror, ekonomi och huvudvärk.

Nya rubriker om terrorhot huvudvärk i Tyskland?

Låt oss hoppas att de rubrikerna är lika dåligt underbyggda som det sk bombhotet i Göteborg. Ni vet det där hotet som lamslog en hel stad och traumatiserade flera oskyldiga familjer. Det som inte var något hot utan baserades på överskottsinformation från ett telefonsamtal med dålig översättning.

Det finns anledning till oro men ingen hysteri sägs det nu i Tyskland. Känns det igen? Och så det där med utländsk partner som larmat. Visst var det väl så i Göteborg också? Kan det vara frågan om samma exploderande huvudvärk som i Göteborg?

Ett faktiskt terrorhot är något synnerligen allvarligt. Då larmen duggat tätt på senare tid utan att  något har hänt är det svårt att ta nya larm på allvar. Det är kanske det allvarligaste hotet?

Samtidigt larmas det om ekonomisk oro och risk för sammanbrott i eurosamarbetet . Irländarna står på tur att genomgå samma kur som grekerna med ökad arbetslöshet och nedskärningar i välfärden som följd av påtvingade sparkrav. Det om något kommer att skapa huvudvärk i många led.

Tidigare inlägg

Media: AB, Exp,DN, GP, SvD, SVT, VG

Andra bloggare om , , , , , ,,,, intressant.se

1 comment for “Terror, ekonomi och huvudvärk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.