Sverige i USAs kölvatten?

FRAs verksamhet legitimeras och och banden med Nato stärks.

Vilken timing! Samtidigt som fredsrörelsen världen över minns Hiroshima och Nagasaki och hedrar minnet av atombombens offer tillåter alliansen att USA och Nato fäller bomber över Norrland. Inte nog med det nu ska Sverige delta i en USA-ledd övning tillsammans med NATO-länder i vad man kallar cybersäkerhet. Är det ett sätt att legitimera FRAs verksamhet och ytterligare ett steg närmare ett reellt medlemsskap i NATO?

Neutraliteten slängs på sophögen

Istället för att aktivt arbeta för fred och nedrustning eskalerar alliansen  samarbetet med supermakten USA som står på den översta pallen när det gäller delaktighet i flest antal konflikter världen över. Allt i linje med en gammaldags realpolitisk världsuppfattning.

Sverige i USAs ledband?

Hur länge dröjer det innan alliansen ger efter för USAs propoåer om att täta läckan i Solna? Det kan inte ha undgått någon att USA och Pentagon ser Wikileak som ett hot efter att dokumenten om Afghanistan publicerats och blev en världsnyhet. Istället för att be om ursäkt och beklaga att så många civila fallit offer för USAs kulor och bomber i Afghanistan  eftersöks uppgiftslämnaren.

– Vi vill ha samtliga våra dokument tillbaka, och vi vill även ha eventuella kopior på dokumenten. Vi kräver att Wikileaks gör det enda rätta. Är de inte intresserade av att göra det rätta så kommer vi att hitta alternativ som tvingar dem att göra det enda rätta, uppger amerikanska försvarsdepartementet i ett pressutlåtande.(idg)

Wikileaks hemligaste datafiler finns på servrar i Solna och frågan är hur länge det dröjer innan alliansen gör tummen upp för  att  Wikileaks ska  släckas ned. Att Wikileak själv erbjudit att lämna över material spelar förmodligen ingen som helst roll. Viken tabbe att tro att källan skulle skyddas av svensk grundlag. Utan utgivningsbevis inget grundlagsskydd och det beviset saknar Wikileaks.

Inför risken att servern i Solna släcks ned har piratpartiet erbjudit Wikileaks serverplats och bandbredd.

Ny-och gammelmedia

Jinge, Reflekterat,Svensson, Ulf Vargek

AB 1, DN123, Ex, Svd12, Sydsv, idg

Andra  om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs oxo: annarkia, pamflett, k&å, jardenberg, zaramisVatten, Spannmålsbrist, Klimat, Överbefolkning, […]