Utøya i våra hjärtan.

Minnescerenomin  för att hedra de sjuttiosju som miste sina liv i terrorattentatet mot regeringskvarteret i Oslo och mot unga engagerade människor på Utøya påminner oss om allas vårt ansvar att sträcka ut en hand till våra medmänniskor.

Sjuttiosju människor vars liv släcktes så brutalt i förtid är så ofattbart att det inte finns ord att beskriva vad som hände. När  minnescerenomin  avslutades med att  namnen lästes upp och fotografier visades på var och en som föll offer i massakern på Utøya och bombattentatet i Oslo blev det olidligt smärtsamt. All ångest,smärtan och  sorgen gick rakt in i hjärtat. Styrkan hos ett helt folk som ställt upp för de som drabbats och visade att alla  människors lika värde inte  kan slås i spillror av en galnings förvridna världsbild lyste än starkare.

Möta hatet med mer demokrati, öppenhet, solidaritet och bekämpa främlingsfientligheten med argument var statsminister Jens Stoltenbergs budskap. Ett budskap riktat till oss alla om vårt gemensamma ansvar att ta hand om varandra och räcka ut handen till vår nästa.

Media: ab123 ex123 dn123 svd12 svt sr1 & Jinge

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments